4 gyors és finom recept reggelire, amitől garantáltan egész nap pörögni fogsz: rendkívül gazdagok rostban és fehérjében

Borítókép: 4 gyors és finom recept reggelire, amitől garantáltan egész nap pörögni fogsz: rendkívül gazdagok rostban és fehérjében Forrás: Getty Images
Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az, hogy megfelelő mennyiségű és fehérjében, illetve rostokban gazdag reggelit fogyassz. Ugyanis az előtted álló napnak és annak feladatainak ellátáshoz bizony rengeteg energiára lesz szükséged. Ezt pedig a reggelidből tudod kinyerni.

Miután felébredsz, elengedhetetlenül fontos, hogy szinte azonnal pótold az éjszakai alvás közben felhasznált tápanyagokat. Mivel kizárólag akkor tudsz kellően energikus lenni, ha táplálkozol, aminek hatására felpörög az anyagcseréd és az agyműködésed is. Ezáltal pedig a nap teljességében megfelelően energikus és produktív tudsz lenni.

Azonban fontos tudni, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy mit veszel magadhoz a nap eme rendkívül lényeges szakaszában. Ugyanis a péksütik, müzlik, édességek semmiképpen sem a legjobb alternatívák az egészséges reggelizésre. Az alábbiakban összegyűjtöttünk 4 olyan reggeliötletet, melyek segítségével egészségesen és kitörő energiával fog indulni a napod.

1. Tápiókapuding

Miután a tápiókapuding tulajdonképpen igazi szuperélelmiszer, így nem maradhatott ki a listánkból. Hiszen gazdag vasban, kalciumban, káliumban, foszforban és magnéziumban, így nem csoda, hogy valódi energiabombának számít. Illetve plusz előnye, hogy nemcsak reggelire, de a nap folyamán bármikor, nassolnivalónak is fogyaszthatod.

Hozzávalók: 2 főre

  • 50 g tápiókagyöngy
  • 300 ml víz
  • 130 ml kókusztejszín
  • 2 ek barna cukor
  • 1 csipet só
  • ½ mk őrölt szecsuáni bors

Elkészítés:

Az első lépés, hogy a tápiókagyönygyöket feltesszük főni, majd közepes lángon addig főzzük, míg teljesen fel nem puhulnak. Ezek után kókuszkrémet öntünk hozzá, illetve cukrozzuk és sózzuk. Körülbelül 30 percig főzzük, majd még melegen poharakba adagoljuk, és hűtőbe rakjuk. A gyors fogyasztás és a megfelelő hideg hőmérséklet folytán érdemes lehet előző nap megcsinálni a pudingot, így reggel csak kikapjuk a hűtőből, és ízlés szerint gyümölcsökkel, gyümölcsszószokkal ízesítjük.

Forrás: Getty Images

2. Avokádó toast

Nos, a legegyszerűbb, mégis leginkább laktató és egészséges reggeli egyértelműen a fehérjebombának is tartott avokádó, ami tele van olyan egészséges zsírokkal, melyekre szüksége van a szervezetednek.

Elkészítés:

A recept egyszerű, végy egy avokádót, hámozd meg, szeleteld fel. Majd készíts egy pirítóst és vagy csíkokban, vagy esetleg krémes formában kend fel az avokádót a kenyérre. Érdemes lehet ízlés szerint sózni, fűszerezni és meglásd, isteni finom és laktató lesz, melytől egész nap dúskálni fogsz az energiában.

Forrás: Getty Images

3. Tojásrántotta

Jó, tudjuk, ez nagyon hagyományos, de mit tegyünk, ha egyszerűen ez az egyik legjobb választás, ha reggeliről van szó. Ezt pedig csak még jobban tudod spékelni, ha gombával vagy spenóttal, esetleg más zöldségekkel párosítod. Így nemcsak fehérjében gazdag, de még nagyon vitamindús is lesz, amit szervezeted garantáltan meg fog hálálni.

Hozzávalók: 2 fő

  • 4 tojás
  • só, bors
  • 50 ml tejszín
  • 1-2 ek zsiradék

Elkészítés:

Egy tálba beleütjük a tojásokat, majd sózzuk, borsozzuk őket, és tejszínt keverünk hozzá. Majd egy serpenyőben zsiradékot melegítünk, és beletörjük a tojást. Ezt követően egy-két percig folyamatosan keverjük, majd 1-2 perc után lekapcsoljuk a hőt, így csak éppen annyira lesz megsütve, hogy lágy és krémes legyen. A receptet ízlés szerint dúsíthatjuk zöldségekkel.

Forrás: Getty Images

Omlett

Végül pedig egy isteni omlettreceptet is hoztunk. Sokan úgy ismerik az omlettet, mint egyfajta elegáns rántottát, ám ennél sokkal több! Ugyanis igazi egészséges, fehérjedús fogás, amelyet akár zöldséggel, akár húsfélékkel varázsolhatsz laktatóbbá.

Hozzávalók: 1 főre

  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • fél csokor snidling
  • 2 ek vaj
  • 2 szelet kenyér

Elkészítés:

A tökéletes omlett titka, hogy a feltört tojásokat egy tálban gépi habverővel 4-5 perc alatt habosra verjük, és hozzáadunk egy csipet sót. Ezt követően egy serpenyőben közepes lángon felolvasztjuk a vajat, és a tojásokat beleöntjük. Addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz, és megszórjuk az aprított snidling háromnegyedével. Majd, mikor szép aranybarna színe lesz, félbehajtjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 1-2 percen keresztül tökéletesre sütjük. Ezt követően pirítóssal és friss zöldségekkel együtt tálaljuk.

Forrás: Getty Images

Kattints a galériára, hogy megismerhesd azt a 4 káros tévhitet, ami a reggelivel kapcsolatban terjedt el!