15 perces hamis pad thai
Forrás: purewow
Ha szereted a pad thait vagy ha még soha nem kóstoltad, itt az ideje, hogy tegyél vele egy kísérletet otthon, hiszen amellett, hogy nagyon finom, faék egyszerűséggel készíthető.
A thai konyha legismertebb étele a pad thai, ami egy rizstésztás egytálételt takar, és amit rákkal, csirke-, vagy marhahússal, de még tofuval is készítenek, majd korianderrel, mogyoróval és babcsírával szórnak meg. Az eredeti pad thaihoz rengeteg kiegészítőt és szószt használnak, ellentétben ezzel a 15 perces változattal, amihez könnyedén beszerezhetsz minden egyes hozzávalót.
Az egyetlen dolog, aminek a beszerzése gondot okozhat, az a mustárzöld, amihez itthon csak ázsiai piacokon vagy üzletekben juthatsz hozzá. De bátran helyettesítheted valamilyen más leveles zölddel, mint a spenót, kínai kel vagy kelkáposzta, de bátran el is hagyhatod.
Pad thai
Hozzávalók (4 adagra)
- 450 g széles rizstészta
- 2 ek. növényi-, vagy mogyoróolaj
- 1 csokor újhagymát (vékonyra szeletelve)
- 1 ek. reszelt gyömbér
- 450 g darált sertéshús
- ½ csészényi alaplé
- 2 ek. szójaszósz
- 2 ek. rizsecet
- 2 tk. sriracha
- 3 csészényi mustárzöld (durvára tépkedve)
- ½ csészényi babcsíra
- ½ csészényi földimogyoró (felaprítva)
- 1 csészényi koriander (felaprítva)
Elkészítése
- Tedd egy tálba a tésztát, majd öntsd fel forrásban levő vízzel, és fedd le. Majd hagyd 5-7 percig állni benne, míg meg nem puhul, aztán szűrd le.
- Hevíts olajat egy serpenyőben, add hozzá az újhagymát, a gyömbért és kicsit dinszteld meg őket 2-3 perc alatt. Add hozzá a sertéshúst, és süsd addig míg meg nem pirul.
- Öntsd fel az alaplével, a szójaszósszal és a rizsecettel. Add hozzá a srirachat, forrald fel, majd főzd közepes lángon 3 percig.
- Add hozzá a mustárzöldet, várj míg összeesik, ezután keverd hozzá a tésztát.
- Tálalásnál szórd meg a felaprított mogyoróval, korianderrel és a babcsírával.
Forrás: purewow