Borítókép: Hogyan legyünk bántalmazott gyerekből nem bántalmazó szülők?

Hogyan legyünk bántalmazott gyerekből nem bántalmazó szülők?

Záborszky Zsófia pszichológus volt a Mesélj, Anyukám! podcastunk legújabb vendége, akivel a műsorvezetők a bántalmazás formáiról beszélgettek, valamint arról, hogyan lehetünk mi nem bántalmazó szülők még akkor is, ha nem ezt a mintát hozzunk saját gyerekkorunkból.

A bántalmazás fogalma nagyon komplex. Az elhanyagolástól, a szexuális erőszakon át, a lelki és fizikai bántásokig mind-mind nyomot hagynak. Magyarországon 1 felismert gyermek ellen elkövetett erőszakra 25 fel nem derített eset jut. Ezek a gyermekek felnőve maguk is szülővé válnak. A gyermekkorban bántalmazott felnőttek talán mára már fel sem ismerik magukban azokat a sérüléseket, amiket magukkal hoznak érzések, érzetek, minták formájában. Ők milyen szülőkké válnak? A mai adásban Záborszky Zsófia pszichológus a vendégünk, ő segít nekünk ezt a nehéz témát körbejárni. Hogyan legyünk bántalmazott gyerekből nem bántalmazó szülők?

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Az új részt akár már most rögtön itt (alább) vagy a SimpleCast-on, Google Podcasts-on, Apple Podcaston vagy a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!

A beszélgetés során vendégünk, Záborszky Zsófi egy ebookot emleget, amit az engedélyével most alább ti is letölthettek, egy gombnyomással!

Anyatükör: Mély levegő - stresszkezelő tippek szülőknek

Letöltöm

Ha hozzászólnátok a témához, kérdeznétek, vagy csak írnátok nekünk, megtehetitek a info@evamagazin.hu e-mail címen, a cikk alatt kommentben, de megtalálhatóak vagyunk Instagramon a @meseljanyukam profilon, valamint érdemes csatlakozni a zárt Facebook csoportunkhoz is, amit Mesélj, Anyukám! néven találhattok meg, ott ugyanis velünk, a műsorvezetőkkel, a vendégeinkkel, de akár egymással, a többi hallgatóval is beszélgethettek az adott adás témáiról, kérdezhettek, ajánlhattok témákat, elmondhatjátok véleményeiteket. És kérünk szépen titeket,

ne felejtsétek elmesélni anyuka ismerőseiteknek, hogy minden hétfőn új adással folytatódik a megújult Mesélj, Anyukám!