A legtöbb ember nem azért küld erotikus üzeneteket, mert valóban ágyba akar bújni a címzettel

sexting,okostelefon,üzenet,erotika,szex Forrás: Getty Images
A sexting, vagyis az erotikus üzenetek és képek küldözgetése igen közkedvelt elfoglaltságnak számít, ám a legújabb kutatások szerint nem azért űzi olyan sok ember, mert valóban szexelni akarnának.

Egy nemrégiben készült felmérésben 160 kapcsolatban élő, 18 és 69 év közötti embert kérdeztek ki arról, milyen indíttatásból küld erotikus tartalmú üzeneteket. A kérdésekre 85 nő és 75 férfi válaszolt.

A kutatók azt találták, hogy az erotikus üzenetek feladóit három kategóriába lehet sorolni: vannak azok, akik szórakozásból teszik ezt és túlfűtött üzenetváltásuk gyakran vezet valódi szexhez, aztán vannak azok, akik így próbálják erősíteni a kapcsolatukat a partnerükkel, a harmadik csoportba pedig azok tartoznak, akik pozitív megerősítésre vágynak a külsejükkel kapcsolatban vagy valami más, nem szexszel kapcsolatos jutalomra áhítoznak. Az arányokból az derült ki, hogy a válaszadók kétharmada (akik a második és a harmadik csoportba tartoznak) nem azért tölti az idejét sextinggel, mert az üzenetváltással tényleg el akarna jutni a valódi szexig.

A kutatók szerint az, hogy ennyiféle motiváció áll az erotikus üzenetek küldözgetése mögött, azt jelenti, hogy az emberek nemcsak a szex iránti igényüket, hanem más szükségleteiket is ezzel szeretnék jelezni a kapcsolatukban. Vagyis nem azt sugallják ezekkel az üzenetekkel, hogy “bújjunk azonnal ágyba”, hanem azt kérdezik például: “ugye még mindig vonzónak találsz?”. Mindenesetre a kutatók szerint a szexterapeutáknak többet kellene foglalkozni azzal, hogy megtaníthassák az embereknek, hogyan hozhatják a partnerük tudomására, mire van szükségük a kapcsolatukban – és nem csak a szexben.

A szexszel kapcsolatban van még néhány tévhit, amivel ideje leszámolni: