Romantika a családi nyaralás alatt? Nem kell teljesen lemondanod róla, így kapcsolódhattok ki pároddal

Borítókép: Romantika a családi nyaralás alatt? Nem kell teljesen lemondanod róla, így kapcsolódhattok ki pároddal Forrás: Unsplash/Travis Grossen
A legegyszerűbb megoldás persze, hogy az egyik nagyi veletek utazik, de akkor sem kell lemondanod a meghitt pillanatokról, ha ez a mentőöv most nem opció.

Örömmel nézed, ahogy a gyerekek a medencében pocskolnak, vagy kirándulás közben minden fa aljában felfedeznek valami izgalmas kincset –, de azért nosztalgiával gondolsz vissza az időre, amikor még nem játékok foglalták el a fél bőröndöt, és kavicsok helyett szerelmes emlékeket gyűjtöttetek a pároddal? Teljesen természetes érzés, hogy hiányzik a kettesben eltöltött minőségi idő, különösen a vakáció alatt, sőt szükség is van erre, hogy táplálhassátok a kapcsolatotokat. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan tudtok romantikázni a kicsik mellett is.

Dönts okosan!

A szállás kiválasztása kritikus kérdés, ha kisgyerekkel nyaralsz, de nemcsak a kényelem miatt, már ezen a ponton érdemes számításba venni a romantika-faktort. Lehet, hogy elsőre jó ötletnek tűnik egy gyerek- és bababarát komplexumba foglalni, ám mivel minden irányból eleven apróságok és gyerekprogramok vesznek körbe, így még akkor sem könnyű kikapcsolni a szülő-módból, ha a saját lurkók az animátorokkal, felügyelőkkel mulatnak. Persze a Kids Club nagy kincs tud lenni, de a gyerekeknek szóló lehetőségek mellett nézd meg a felnőtteknek szóló szolgáltatásokat is. Ha van csendes szauna és fürdőrészleg, akkor nagyobb eséllyel tudtok relaxálni. Vagy mi lenne, ha idén vadregényesebb vakációra vállalkoznátok, mondjuk egy erdei kisházba, ami csak a tiétek lehet a hétre? Meglepő módon sokszor ilyen helyeken több lehetőség van kettesben kikapcsolódni, mint egy hatalmas hotelben, ahol folyton ezerfelé akarnak rohanni a gyerekek.

Forrás: Unsplash/Nathan Dumlao

Szoba kilátással, erkély extrákkal

Szállás ügyben persze nemcsak az számít, hogy milyen programok, szolgáltatások várnak, hanem az is, hogy milyen szobában fogjátok eltölteni a hetet. Ha van rá lehetőségeket, mindenképp érdemes több hálószobás lakosztályt, apartmant foglalni, hogy legyen személyes teretek. Emellett plusz pontot jelent az erkély, terasz, esetleg kertkapcsolat, különösen ha kisbabával, totyogóval utaztok, akit nem szívesen hagysz egyedül a szobában még alvásidőben sem. Mikor ő már mélyen álmodik, üljetek ki az erkélyre egy pohár bor társaságában, és álmodozzatok közösen a naplementében vagy csillagos égboltban gyönyörködve. Sőt, ma már az sem ritka, hogy az erkélyen pezsgőfürdő is helyet kap, ami igazi jackpot.

Meglepetések a bőröndből

Csomagolj el pár apróságot, amivel esténként megalapozhatod az érzéki hangulatot – és most nem a szexi fehérneműre gondolunk! Néhány teamécses (akár hagyományos, akár elemes) és illatosító pálcika nem foglal sok helyet a bőröndben, de instant romantikát csempész a szobátokba, még akkor is, ha mindent elborítanak a gyerekholmik. A jázmin vagy neroli illóolaja egyszerre nyugtat és fellángol, és ha már a lángoknál tartunk, rakd ki a mécseseket az erkély asztalra, vagy lazítsatok gyertyafényes fürdőzéssel.

Persze, nem csak a nőnek kell tenni a romantikáért. Kattints galériánkra pár megható férfi vallomásért!