JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Miben más, ha 40 felett randizol? Így kerülheted el, hogy csalódás érjen!

Borítókép: Miben más, ha 40 felett randizol? Így kerülheted el, hogy csalódás érjen! Forrás: Getty Images
40 felett randizni cseppet sem olyan, mint a húszas éveinkben, de még csak a harmincas éveinkben megéltekhez sem hasonlít. Valami óhatatlanul megváltozik, ami nem feltétlen rossz, de az biztos, hogy érdemes tudatosabbnak lenni a negyedik X után!

Egy ideje már keresed a társad, és közben átlépted a negyedik ikszet? Esetleg most csöppentél bele a randizásba hosszú évek után? Mindkét esetben jó, ha újrakalibrálod azt, amit eddig a randizásról gondoltál, hogy elkerüld a sorozatos csalódásokat!

Gondold újra, mi az, ami igazán fontos!

Még akkor is, ha céltudatosnak vallod magadat, és tudod, hogy mit/kit keresel, érdemes átgondolnod, hogy az elképzeléseid passzolnak-e a mostani életedhez. Fontos, hogy tisztában legyél a saját életritmusoddal, életstílusoddal, a szükségleteiddel és az igényeiddel egyaránt, hogy ahhoz mérten tudj párt keresni. Ne hagyd, hogy a környezeted elvárása befolyásoljon, arra figyelj, ami neked jó! Az őszinteség fontos a társkeresés során – magaddal szemben is.

Nyiss!

40 éves kor fölött rendszerint sokat tapasztaltunk már (amiből jó esetben tanultunk). Ennek a jó oldala az, hogy hamarabb átláthatunk egy-egy helyzetet, jobb ön- és emberismeretünk lehet. A negatív oldala viszont az, hogy ha sokat sérültünk, nehéz lehet közel engedni magunkhoz valakit. Azt viszont fontos tudatosítanod magadban, hogy az ismerkedés nem megy legalább egy minimális bizalom nélkül. Nem kell senkiben sem azonnal és vakon bízni, de az sem szerencsés, ha előítéletekkel és gyanakvásokkal telve vágsz neki az ismerkedésnek. Szavazd meg az alapvető bizalmat, és nézd meg, mennyire vannak összhangban a szavai a tetteivel és a te igényeiddel.

Forrás: Getty Images

Légy türelmes – magaddal is!

40 fölött kétféle ember létezik az idő szempontjából: az, aki turbófokozatra kapcsolna, és az, aki lelassítana. Mindenkinek más a tempója, ami függhet attól is, hogy éppen ki, hol tart az életében, de azt talán általánosságban ki lehet jelenteni, hogy ha step by step haladtok, azzal nagyot hibázni nem lehet. Ha hagyod, hogy lépésről lépésre haladjatok, akkor marad idő egymás megismerésére, és arra is, hogy a saját érzéseidet feltérképezd az adott helyzetben.

Tiszteld a saját életedet, de ne ragaszkodj a berögződésekhez!

Egy bizonyos kor felett már megvannak a saját szokásaink, életünk – természetesen, ez már jóval 40 előtt kialakul. De ahogy telnek az évek, egyre nehezebb lehet a megszokásainkat felülírni és alkalmazkodni. Akkor azonban, ha olyan valakivel ismerkedsz, akivel egy hullámhosszon vagytok, mérlegelj, mert a jól működő kapcsolat soha nem az egyik fél életéhez való igazodást jelenti, hanem egy közösen kialakított új irányt.

Ezeket a kérdéseket pedig mindenképp tedd fel magadnak az első randit követően!