Érik a helyzet egy párterápiára? Ha idegenkedik tőle a párod, ezekkel erősíthető a kötődés

Borítókép: Érik a helyzet egy párterápiára? Ha idegenkedik tőle a párod, ezekkel erősíthető a kötődés Forrás: Canva (Jacob Lund)
Te mennél, de a párod nem akar párterápiára járni? Ezekkel az apróságokkal is erősítheted a kötődést!

Egyre több pár jár párterápiára, de még mindig vannak, akik idegenkednek tőle – jellemzően a férfiak. Mivel a terápia akkor hatásos, ha mindkét fél beleteszi az energiát, ezért, ha a te párod még nem áll készen rá, akkor sincs minden veszve!

Töltsetek egymással több időt!

Tény, hogy a legtöbbünk élete olyan pörgős, hogy azt szeretnénk, hogy egy nap 48 órából álljon. Amikor elfoglaltak vagyunk, könnyebben megtörténik az elhidegülés, szinte észre sem vesszük, és eltelnek úgy évek, hogy valójában csak egymás mellett éltünk, de nem egymással. Ha nálatok is ez a helyzet, akkor döntsétek el, hogy több figyelmet fordítotok egymásra a hétköznapokban. Legyen az egy közös reggeli kávé, egy esti filmnézés, vagy egy közös séta – a lényeg, hogy észrevegyétek egymást a hétköznapokban is.

Forrás: Canva (studioroman)

Társasozzatok!

Ha nehezen tudtok egymással beszélgetni, akkor érdemes olyan felnőtt társasjátékokat beszereznetek, amikkel a játék keretei között, de mégis megnyílhattok egymás előtt. Ez a megoldás tökéletes arra az esetre, ha nehezen indul meg egy olyan párbeszéd, ami a valódi érzéseitekről szól. Ezekben a pszichológiai játékokban olyan kártyákat találtok, amiken a kérdések mélyre visznek, és közben nem nektek kell azon gondolkoznotok, hogyan lendítsétek tovább a beszélgetés fonalát.

Randizzatok!

Akkor is, ha együtt éltek és akkor is, ha van gyereketek, tervezzetek be olyan alkalmakat, amik csak rólatok szólnak! Menjetek el randizni a kedvenc helyeitekre, és elevenítsétek fel, mi az, amiért annak idején egymásba szerettetek. Nosztalgiázzatok, emlékezzetek vissza azokra az időkre, amikor felhőtlenül képesek voltatok egymásnak örülni.

Forrás: Canva (KatarzynaBialasiewicz)

Keressétek a közös metszéspontokat a szabadidőtökben!

Próbáljatok olyan tevékenységet találni, amik iránt mindketten érdeklődtök, és vegyetek rajta részt közösen! Lehet ez a festéstől elkezdve a túrázáson át az íjászatig bármi, ami mindkettőtöket érdekel. A közösen eltöltött aktív szabadidő, a közös élmények és kihívások segítenek erősíteni a kötődést, és színt vihetnek a beszürkült hétköznapokba.

Galériánkban néhány nő elárulta, milyen egy igazán gazdag pasival randizni!