Nem akarom, hogy a menyasszonyom szemüvegben legyen az esküvőnkön

Borítókép: Nem akarom, hogy a menyasszonyom szemüvegben legyen az esküvőnkön Forrás: Getty Images
Mindig is kontaktlencsét hordott, nekem jobban tetszik így, mint szemüvegben. Azt hittem, ő is így van vele. Ám amikor arra kértem, hogy a nagy napunkon is maradjon ez így, hatalmas sértődés lett belőle. Következzen a történet, a vőlegény szemszögéből.

„A menyasszonyomnak sajnos elég rossz a szeme. Kontaktlencse, vagy szemüveg nélkül nem sok mindent lát. A kapcsolatunk kezdetén, az első két évben szinte csak lencsét viselt, de amikor a jobb szemére egy hatalmas árpa nőtt emiatt; kénytelen volt szemüvegre váltani. Bár a dudor még nem múlt el, már sokkal jobb a helyzet. Ő viszont továbbra is nagyon óvatos, úgyhogy a kontaktlencsét nem hordja. Néha kivételt tesz azért, például olyankor, amikor mondjuk jól szeretne mutatni egy-egy fényképen.

Soha nem titkoltam, hogy nekem jobban tetszik kontaktlencsében, és azt hittem, ő is elégedettebb így magával. De ezek szerint tévedtem.

Néhány napja ugyanis szóba hoztam az esküvőnket és arra kértem, a nagy napunkon mégse legyen már szemüvegben. A reakciója, ahogyan ezt kategorikusan visszautasította, mélységesen meglepett. Pedig volt, van egy olyan egyezségünk, hogy törekszünk az őszinte párbeszédre, bármilyen fájdalmas is legyen az a másikra nézve. Akkor ott elengedtem a témát. De tegnap este megint rákérdeztem, átgondolta-e a dolgot.

Nagyon megsértődött és közölte, hogy sárba tiprom az önértékelését, mert ezzel azt sugallom, hogy jobban néz ki kontaktlencsében. Pedig már vagy egy éve nem is hordja őket. Hangsúlyoztam, hogy tőle függ, mit vesz föl, az ő döntése. Én pusztán csak úgy gondoltam, el kell mondjam neki, hogyan érzek ezzel kapcsolatban. Nem bírtam volna elviselni, ha nem teszem meg, ha nem vagyok vele teljesen őszinte.

Ha pedig ez nem lenne elég, az anyám feltette a pontot az i-re, amikor a menyasszonyi ruhájára szólt be valamit.

Ez volt az utolsó csepp a pohárban; teljesen kiakadt. Úgy érzi, míg neki semmiféle ráhatása, beleszólása nincs a dolgokba, én és a családom őt kritizálja. Mi akarjuk megmondani neki, mit vehet föl és mit nem. Szerintetek jogos? Már tényleg nem tudom, mit gondoljak..." – fakadt ki a fiatalember a közösségi médiában.

Rövid idő alatt több kommentelő is annak a véleményének adott hangot, hogy az elbeszélése alapján nagyon úgy tűnik, a lánynak minden oka megvan arra, hogy sértve érezze magát.

Te mit gondolsz?

Galériánkban 10 minitörténetet olvashatsz arról, amikor már az esküvőn tudni lehetett, a pár nem húzza együtt sokáig