Borítókép: 7 jele annak, hogy tényleg egy olyan kapcsolatban vagy, ami egész életen át kitart Forrás: Unsplash/Becca Tapert

7 jele annak, hogy tényleg egy olyan kapcsolatban vagy, ami egész életen át kitart

Ha ezek jellemzőek a kapcsolatodra, akkor jó úton haladtok az örök boldogság felé.

A legtöbb ember vágyik arra, hogy egy napon megtalálja a másik felét, a nagy őt vagy épp a lelki társát. Nevezzük is bárhogyan, a lényeg, hogy egy olyan társról van szó, akiben megbízhatunk, akivel képesek lennénk leélni az életet, aki jóban és a nehezebb időszakokban is ott van mellettünk.

Ez a fajta vágy ősidők óta jelen van az emberben, semmit sem változott, a randizás és a kapcsolatok milyensége azonban 360 fokos fordulatot vett. Rengetegen találnak online keretek között párt maguknak, járnak vakrandira vagy épp élnek nyitott kapcsolatban, esetleg a poliamor szerelem hívei.

Hogy mennyit változott a kapcsolatokhoz való hozzáállásunk, arra hoztunk néhány kutatási eredményt:

  • a nők és a férfiak házasodási kedve kitolódott: 2021-ben 30,6 évesen házasodtak először a férfiak átlagban, míg nők esetében ez az életkor 28,6 volt – ez 2 évvel több, mint a 2010-es adat
  • 2007 és 2016 között 29%-kal nőtt a párok együttélése
  • az elsőszámú vitatéma a párok között a pénz lett

Ha pedig te is párkapcsolatban élsz, esetleg épp házasság előtt állsz, akkor most kiderítheted, hogy olyan párkapcsolatban vagy-e, ami örökké fog tartani.

Íme a jelek:

Forrás: YourTango