Sohasem mosta ki az ágyneműjét és 100 éves matracon alszik a kastélyban élő idős nő

Borítókép: Sohasem mosta ki az ágyneműjét és 100 éves matracon alszik a kastélyban élő idős nő Forrás: Getty Images (IanGoodPhotography)
Cornelia Bayley Londonból költözött ki a 1610-ben épült 10 hálószobás jakobinus kastélyba. Életét a történelmi otthon megőrzésének szentelte, olyannyira, hogy az ágyban lévő matracokat sem váltotta le.

Egy 2013-as amerikai tévéműsorban egy nő megrémítette nézőket, amikor bevallotta, hogy soha nem mosta ki az ágyneműjét. Cornelia Bayley az Obsessive Compulsive Cleaners című műsorban tűnt fel. Elmesélte, hogy egy 17. századi kastélyban él Flintshire-ben, Észak-Walesben. 1985-ben 70.000 fontért vásárolta meg az 1610-ben épült 10 hálószobás jakobinus kastélyt. A történelmi otthon megőrzésének szentelte életét. Korábban Londonban élt, ám miután megromlott a kapcsolata egy férfival, akit "élete szerelmének" nevezett, újra tervezte a jövőjét.

Milyen lehet egy 17. századi kastélyban élni?

A költözés idején az ingatlan elhagyatott és lelakott volt, ami arra késztette a nőt, hogy több tízezer fontot költsön az ingatlan felújítására. Miután a pénze elfogyott, kénytelen volt megélni a kis nyugdíjából, amelyet azzal egészített ki, hogy paranormális estéket tartott otthonában. Mert bizony tényleg a kastélyban lakott, ami egyre komorabb lett, köszönhetően annak, hogy egész idő alatt, amíg ott élt, csak egyszer vagy kétszer takarított.

"200 évvel ezelőtt 20-30 ember vigyázott a házra" – mondta Cornelia. "Most már csak én és a macska vagyok."

Azt is bevallotta, hogy két-három éve nem fürdött, mert elromlott a kazánja, és nem engedhette meg magának a meleg vizet, de azt mondta: „ A 18. században az emberek nem fürödtek állandóan, így én csak egy másik korban élek."

Forrás: Canva (photos.com)

Az ágyát, a matracát, az ágyneműket sem takarította Cornelia Bayley

A fent említett televíziós műsorban az igazi borzalom csak akkor jött el, amikor a hálószobában lévő tisztaságról vagy annak hiányáról volt szó. A műsor házigazdáival, Hayley-vel és Dannel beszélgetve Cornelia nyíltan beszélt az ágyneműjéről. Bevallotta, nemcsak, hogy soha nem mosta ki, de állítása szerint a matrac több mint százéves.

A takarítás megszállottjai, Hayley és Dan elborzadtak a beismeréstől, valamint Cornelia otthonának általános letaglózó hangulatától. A hálószobát vizsgálva Hayley megkérdezte: „ Cornelia, mikor mosták ki utoljára az ágyneműt?" Kornélia így válaszolt: „Soha.”

Hayley így folytatta: „Soha nem mosták ki? Mi a helyzet a matraccal? Tisztítod a matracokat?" Dan hozzátette: „Hány éves a matrac?" Cornelia azt mondta: „Lehet, hogy 100 éves, vagy valami ilyesmi. Tudod, évtizedekkel ezelőtt így éltek az emberek – és én még mindig így élek."

Cornelia elmondta, hogy a ház takarításához modern tisztítószereket nem használ csak vizet és szivacsot. Amikor Hayley figyelmeztette, hogy ez nem fogja megölni a baktériumokat, Cornelia így válaszolt: „A baktériumok itt élhetnek, nem érdekel."

Forrás: Canva (GNEPPOTHO)

Műsor, amiben mások házát takarítják ki

Az Obsessive Compulsive Cleaners című műsor lényege az volt, hogy Hayley és Dan megtisztította a műsorban szereplő otthonokat. Hayley elismerte, hogy ez a megkötés, hogy nem használhatott modern tisztítószereket, aggasztotta.

Mert olyan gondolatok jártak a fejemben, mint például: Hogyan fogom megtisztítani ezeket a WC-ket? Mit fogok használni a mosogató lefolyóinak tisztításához és a többi dologhoz?"

A tisztítási munkákat azonban kis mennyiségű mosogatószerrel ellátott vízzel fejezték be. Bár Cornelia meglehetősen elégedettnek tűnt a takarítási munkával, bevallotta, hogy nem áll szándékában használni a most már kitisztított fürdőt.

Milyen gyakran kellene mosnunk az ágyneműnket?

A szakértők azt tanácsolják, hogy hetente egyszer vagy kétszer tisztítsuk meg ágyneműnket, hogy elkerüljük a bőrsejtek, az izzadság és más szennyeződések piszkos felhalmozódását. Gondoljunk csak bele, ez az a textil, amiben minden éjjel 6-8-10 órát töltünk el. Összegyűjti az elhalt hámsejteket, pollent, izzadságunkat és egyéb testnedveinket, amikben a kórokozók vígan éldegélnek.

forrás