Filléres, villámgyors, és elsőre meghökkentő módszer: így fertőtlenítsd a matracaidat

Borítókép: Filléres, villámgyors, és elsőre meghökkentő módszer: így fertőtlenítsd a matracaidat Forrás: Getty Images
Miután ezt a módszert kipróbáltad, nem akarod többé máshogy fertőtleníteni a matracokat!

Bár az ágyneműt rendszeresen mossuk, azért évente legalább kétszer nem árt a matracok fertőtlenítésére is gondolni. Ebben segíthet például az alábbi módszer, ami azon túl, hogy villámgyorsan megvan, tényleg nagyon olcsó is.

Hogyan fertőtlenítsd a matracokat?

A „művelethez” szükséged lesz egy szórófejes flakonra (lehet használt is, ha csak víz volt benne korábban és nincs szaga), 100 ml vodkára. Ha szeretnéd, hogy egy kis illata is legyen a matracoknak, valamilyen illóolaj is jól jöhet, például citrus vagy levendula.

Töltsd a vodkát a flakonba, mehet bele pár csepp illóolaj is, majd permetezd át a matracok külső borítását. Nem kell tocsognia a vodkában, de azért ne is intézd el egy-két fújással. Ha megvagy, hagyd teljesen kiszáradni, mielőtt visszatennéd a lepedőt az ágyra.

Extra tipp: Ugyanezt a trükköt bevetheted, ha úgy érzed, az ágyneműd „elfáradt” egy kicsit a heti használat során, de 1-2 napig szeretnéd még kitolni a mosást.

A vodkás tisztításban a legjobb, hogy pár perc alatt megvan, és nem kell utána átmosnod semmit. Igazából az átfújás után tényleg nincs más teendőd, mint megvárni, hogy elpárologjon a matracodra fújt fertőtlenítő keverék. Ne aggódj, nem lesz büdös, mert a vodka szagtalan – csak frissesség marad utána!

Forrás

A lenti galériánkban 5 olyan takarítási trükköt tanulhattok meg, amiket takarítónők alkalmaznak sikerrel.