4 egyszerű és olcsó technika, amivel újra tisztává varázsolható a kanapé

Borítókép: 4 egyszerű és olcsó technika, amivel újra tisztává varázsolható a kanapé Forrás: Getty Images
A kanapé tisztítása minden háztartásban kényes feladat, hiszen nem olcsó mulatság, ha makacs foltokat okozunk. Akár utóbbi történt, akár csak fel szeretnénk frissíteni a kárpitot, van megoldás, hiszen a kanapé tisztítása házilag is lehetséges!

Sajnos a kárpitokban jellemző a poratkák felhalmozódása, ez ellen nem tudunk mit tenni. A probléma különösen akkor súlyos, ha nem tisztítod ki ezen felületeket alaposan néhány havonta. Ebben az esetben az erre érzékenyek heves allergiás reakciókat tapasztalhatnak. Ráadásul mindannyian tudjuk, hogy az olyan területek, mint a kanapé, tele vannak foltokkal és olykor kellemetlen szagokkal.

Időnként elkerülhetetlen a vegyszeres mélytisztítás, de a házi készítésű kárpittisztító kellemesen felfrissítheti a kárpitokat.

A kanapé tisztítása házilag

Kezdd a porszívóval!

Mielőtt elkezdenéd a súrolást a házi készítésű kárpittisztítóval, fontos, hogy alaposan átporszívózd a felületet. A spray-k és paszták segítenek átmosni a szálakat, és feloldani a különféle olajokat és egyéb anyagokat, amelyek foltokat és szagokat okoznak. Ezek azonban nem segítenek feltakarítani a közvetlenül a felszín alatt heverő port és szennyeződést.

Forrás: Getty Images
A kanapé tisztítása házilag is lehetséges!

A kárpitozott fotelek és kanapék porszívózásakor a párnákat is távolítsd el, és azok alatt is menj át a masinával. Ezután porszívózd át a párnák mindkét oldalát, valamint a bútor hátulját és karfáját.

Így készíts házi készítésű kárpittisztítót

Ha végeztél a porszívózással, ideje elkészíteni a tisztítót! Mielőtt bármilyen szert alkalmaznál kanapéd tisztításához, próbáld ki egy olyan felületen (például párnák alja, kanapé hátulja), ami nem látható, hogy megbizonyosodj arról, hogy az anyag nem változtatja el a kárpit színét van nem tesz kárt az anyagban.

Kattints alábbi galériánkra a 4 kárpittisztító tippért! Olcsó és ráadásul hatékony módszerek!