A pandák mégiscsak szaporodnak fogságban, feltéve, hogy néptelen az állatkert

panda,párzás
Forrás: Getty Images / A képen Ying Ying és Le Le, a két hongkongi panda látható még 2007-ben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A hongkongi állatkert két óriáspandája sikeresen párzott hétfőn; egyes elemzések ezt annak tudják be, hogy az állatkert több mint két hónapja nem látogatható a koronavírus-járvány miatt.

Két óriáspanda sikeresen párzott hétfőn; ez volt az első eset, amikor létrejött a nász az elmúlt 10 évben, amióta együtt élnek a hongkongi állatkertben.

A Hong Kong városában található Ocean Park szóvivői bejelentették, hogy Ying Ying (a nőstény) és Le Le (a hím) végre egymásra találtak helyi idő szerint reggel 9 óra tájt. A pandák március végén léptek be a párzást elősegítő hormonciklusukba.

Mint közismert, az óriáspandák nem túl sikeresek a párzás terén, legalábbis fogságban nem. Ez a páros 2007-ben érkezett Hongkongba és 2010 óta próbálkoznak természetes úton a párzással. Az állatkert zoológiai és állatállomány-megőrzési igazgatója, Michael Boos azt nyilatkozta, hogy nagyon fontos eredmény a hétfői siker, mivel természetes úton nagyobb a fogantatás esélye, mint mesterséges megtermékenyítéssel. Egyes vélekedések szerint a frigyhez az is hozzájárulhatott, hogy több mint két hónapja zárva tart a hongkongi állatkert a koronavírus-járvány miatt.

Az állatkerti állatorvosok az elmúlt hetekben intenzíven monitorozták a két pandát, és ezután is így tesznek, annak reményében, hogy Ying Ying esetleg vemhes lett. A terhesség első jeleit (hormoningadozás, viselkedésbeli változások) június vége felé lehet megállapítani, bár álterhességről is szó lehet az igazgató szerint.

buzzfeed

Tovább olvasok
Kép
Ó, de megható! Sarolta hercegnő keresztapja és tanítónénije összeházasodtak

Micsoda Disney-filmbe illő romantikus történetek zajlanak le a brit királyi család berkeiben!

Kép
Viola Davis mégsem vásárolta meg az ültetvényt, ahol született

Az Oscar-díjas színésznő 55. születésnapján közzétett posztját a fél világ félreértette.

Kép
Filmcsillag lesz Csobot Adélból: ebben a mozifilmben kapott főszerepet

Egy újabb szerepben mutatja meg magát az énekesnő.

Kép
Repetabiztos tíz perces kukoricaleves

Egyik hétvégén az anyukámnál voltam, aki ipari mennyiségben főzött kukoricát. A baj csak az volt, hogy sem elég édesek, sem pedig elég puhák nem voltak. De mivel ételt nem szeretünk kidobni, úgy döntöttem készítek belőle valamit, ami kicsit dob majd az élvezeti értékén. És meg kell mondjam, akkorát dobott, hogy azóta hetente készítem el ezt a kukoricalevest.

Kép
Napi horoszkóp augusztus 13.: a Bakoknak bizonytalan helyzetben érkezik a szikra, a Halak tudatosan tervezik a jövőt

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz ismét izgalmas üzeneteket rejtenek a csillagok!

Kép
Nem hittek a koronavírusban – és ez tragédiát okozott

Meglehetősen gyakran jelenik meg hír koronaszkeptikusokról. A hírek sajnos általában azzal végződnek, hogy ezek az emberek nagyon rosszul jártak – meghaltak, vagy „csak” elkapták a vírust. Nem árt, ha okulunk a hibáikon.

Kép
Sose akartam szerető lenni, mégis így történt

Miért játszik az ember szeretősdit? Unalomból? Elhanyagoltságból? Kaland- vagy bizonyítási vágyból? Rózsa még nem jött rá. Egyszer csak belecsúszott, mint Pilátus a krédóba.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem