A pandák mégiscsak szaporodnak fogságban, feltéve, hogy néptelen az állatkert

panda,párzás
Forrás: Getty Images / A képen Ying Ying és Le Le, a két hongkongi panda látható még 2007-ben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A hongkongi állatkert két óriáspandája sikeresen párzott hétfőn; egyes elemzések ezt annak tudják be, hogy az állatkert több mint két hónapja nem látogatható a koronavírus-járvány miatt.

Két óriáspanda sikeresen párzott hétfőn; ez volt az első eset, amikor létrejött a nász az elmúlt 10 évben, amióta együtt élnek a hongkongi állatkertben.

A Hong Kong városában található Ocean Park szóvivői bejelentették, hogy Ying Ying (a nőstény) és Le Le (a hím) végre egymásra találtak helyi idő szerint reggel 9 óra tájt. A pandák március végén léptek be a párzást elősegítő hormonciklusukba.

Mint közismert, az óriáspandák nem túl sikeresek a párzás terén, legalábbis fogságban nem. Ez a páros 2007-ben érkezett Hongkongba és 2010 óta próbálkoznak természetes úton a párzással. Az állatkert zoológiai és állatállomány-megőrzési igazgatója, Michael Boos azt nyilatkozta, hogy nagyon fontos eredmény a hétfői siker, mivel természetes úton nagyobb a fogantatás esélye, mint mesterséges megtermékenyítéssel. Egyes vélekedések szerint a frigyhez az is hozzájárulhatott, hogy több mint két hónapja zárva tart a hongkongi állatkert a koronavírus-járvány miatt.

Az állatkerti állatorvosok az elmúlt hetekben intenzíven monitorozták a két pandát, és ezután is így tesznek, annak reményében, hogy Ying Ying esetleg vemhes lett. A terhesség első jeleit (hormoningadozás, viselkedésbeli változások) június vége felé lehet megállapítani, bár álterhességről is szó lehet az igazgató szerint.

buzzfeed

Tovább olvasok
Kép
Fahidi Éva: A covid mint régi ismerős

Amikor egy buzgó újságíró megkérdezte tőlem: mi volt a legszörnyűbb a soában, „minden” – mondtam derűsen, mert a kérdés ilyetén történő felvetésén valóban csak derülni lehet.

Kép
Hogyan dobd fel a lakást pár apró változtatással?

Míg nyáron a világos, könnyű textíliáké a főszerep, addig az őszi-téli szezonban a vastagabb, puhább anyagokat és meleg tónusú dekorációkat érdemes előtérbe helyezni. Erre buzdítanálak most téged is, hiszen ebben az időszakban még fontosabbá válik, hogy otthonod kellőképpen kikapcsolhasson.

Kép
Elmondom, hogyan őrizzük a házasságunkat a férjemmel 3 gyerek mellett

A hamarosan megjelenő nyomtatott lapszámban azt a költői kérdést teszem fel a cikkemben, hogy „neked a férjed az első vagy a gyerek?”. Előrebocsátom, a pszichológusok azt javasolják, hogy – többek között a gyerekek érdekében! – a házasságodat tedd az első helyre. Te képes vagy erre? Egyáltalán hogyan lehetséges? Ismerősöm, Smohayné Simon Gyöngyvér elmeséli, hogyan csinálja – a férjével együtt.

Kép
A saját esküvőmön ismertem meg életem szerelmét, aki nem a vőlegényem volt

Azért a többségünk úgy készül a saját esküvőjére, hogy aznap élete szerelmének mondja ki a boldogító igent, fogad örök hűséget, megy bele a jóban-rosszbanba, holtunkiglag, holtáiglan. Eszter is így kelt fel azon a fülledt, nyári, szombati napon, amikor szentül meg volt győződve arról, hogy pár óra múlva ahhoz a bizonyos nagy Ő-höz megy hozzá. De nem. A nagy Ő ugyanis ott várta őt a saját lagziján, a vendégek között.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem