A maradékmentés szabályai, mert most végképp nem dobunk ki ételt

maradék,ne dobd ki Forrás: Getty Images
A covid alatt megváltoztak az étkezési szokásaink. Mivel kizárólag otthon ettünk, ezért többet főztünk, több volt a mosogatnivaló… és több a háztartási ételmaradék is. És most az energia- és élelmiszerárak drasztikus növekedése ösztönöz bennünket paradigmaváltásra. Most ahhoz adunk segítséget, hogyan gondold újra a maradékkezelési stratégiádat.

Az ember gyakran azért dob ki ételt, mert nincs tisztában vele, hogy hasznosítható lenne még. A legtöbben ránézünk egy élelmiszerre, megállapítjuk, hogy friss vagy már nem annyira és aszerint cselekszünk, miközben lehetne konkrét „protokollunk” arra, hogy az étel „életútjának” melyik stációjában mit kezdjünk vele. Szóval ez sem olyan fekete-fehér, mint gondolnánk.