Olyan volt, mintha másodszor veszíteném el a szüzességemet – csak sokkal jobb

Olyan volt, mintha másodszor veszíteném el a szüzességemet – csak sokkal jobb
Forrás: S. Hermann, F. Richter / Pixabay

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Amikor húsz év után tönkrement a házasságom, tudtam, hogy nehéz időszak következik, de arra nem számítottam, hogy ennyire hiányozni fog a szex. Lívia története

Egyáltalán: az érintés, a simogatás, az intimitás. Na és persze a szeretkezés és az orgazmus is. Pedig a férjemmel már jó ideje kihűlt az ágyunk, szóval a szexualitás iránti érdeklődésem eléggé meg is csappant az utolsó években, magam is azt gondoltam, ez nem is olyan fontos nekem. Ezért is lepett meg, hogy már a szakításunk után néhány héttel kapartam a falat, annyira hiányzott egy férfi.

Felkészültem rá, hogy hosszú magányos időszakra kell berendezkednem. Egyáltalán, fogok én még valaha csókolózni? – tépelődtem kétségbeesettebb pillanataimban. És ha intim közelségbe kerülök is valakivel: tudom én még egyáltalán, hogy hogyan kell szeretkezni? Tényleg le fogok vetkőzni valaki más előtt is, mint akinek a két gyerekemet szültem?

De hát narancsbőrös a fenekem!

Jézusom, ez olyan, mintha újra el kellene veszítenem a szüzességemet, elvégre húsz éve nem voltam mással, mint a férjemmel.

Akkor még nem is gondoltam, hogy csupán négy hónap múlva már a lepedőt gyűröm valakivel. Pedig ez történt. Egy netes társkeresőn ismerkedtem meg vele, szimpatikus volt, találkoztunk, a szikrák is pattogni kezdtek köztünk, így hagytuk magunkat sodortatni az eseményekkel. Mint kiderült, neki egy huszonöt éves házassága ért véget a közelmúltban, úgyhogy a „mikor volt az utolsó első szex az életedben” versenyt ő nyerte.

Olvasd el ezt is:

Minden hihetetlenül természetesen történt. Ő finoman vezetett, én követtem őt, és elfelejtettem a gátlásaimat. Korábban azt hittem, lebénulok majd és nem tudom, mit kell csinálni, de nagyon is tudtam – miközben valahogy mégis minden új volt. De én magam nem lány voltam már, hanem nő, asszony, aki ismeri önmagát, aki megtapasztalt egyet s mást, aki azt tudja mondani a saját testére: ez van, bébi. Aki tud adni és tud elfogadni, tud kísérletezni és azt is tudja, hol vannak a határai. Csodálatos volt ezzel az érettebb énemmel, az érettebb testemmel átélni ezt az élményt.

Igazság szerint a válás után először arra gondoltam, most pótolom, ami kimaradt, és felfalok jó néhány férfit. De ez az első szex annyira jól sikerült, hogy végül komoly kapcsolat lett belőle, és nem kerestem további kalandokat. Ki tudja, mi várt még volna rám? Most már mindegy, így is jó lesz. Azóta is együtt vagyunk.

Holtig tanulunk, szerencsére:

Nézd meg a galériánkat>5 kép
A jó szex tanulható
Tovább olvasok
Kép
Integrált kirekesztés – avagy mire nevel az oktatás?

Zoltán annak idején egy kertvárosi iskolában dolgozott, ahonnan néhány év után eljött. Megkérdeztük, miért, és talán túlságosan is részletes választ kaptunk tőle.

Kép
Az Aloe vera 5 fantasztikus hatása, amik különösen hasznosak a hideg idő beálltával

Nyáron sebgyógyításra, napégésre fantasztikus az Aloe vera, de az igazság azt, hogy ezt a csodanövényt az év 365 napján érdemes lenne használni - mondjuk is, hogy miért!

Kép
Fahidi Éva: A covid mint régi ismerős

Amikor egy buzgó újságíró megkérdezte tőlem: mi volt a legszörnyűbb a soában, „minden” – mondtam derűsen, mert a kérdés ilyetén történő felvetésén valóban csak derülni lehet.

Kép
Hogyan dobd fel a lakást pár apró változtatással?

Míg nyáron a világos, könnyű textíliáké a főszerep, addig az őszi-téli szezonban a vastagabb, puhább anyagokat és meleg tónusú dekorációkat érdemes előtérbe helyezni. Erre buzdítanálak most téged is, hiszen ebben az időszakban még fontosabbá válik, hogy otthonod kellőképpen kikapcsolhasson.

Kép
Elmondom, hogyan őrizzük a házasságunkat a férjemmel 3 gyerek mellett

A hamarosan megjelenő nyomtatott lapszámban azt a költői kérdést teszem fel a cikkemben, hogy „neked a férjed az első vagy a gyerek?”. Előrebocsátom, a pszichológusok azt javasolják, hogy – többek között a gyerekek érdekében! – a házasságodat tedd az első helyre. Te képes vagy erre? Egyáltalán hogyan lehetséges? Ismerősöm, Smohayné Simon Gyöngyvér elmeséli, hogyan csinálja – a férjével együtt.

Kép
A saját esküvőmön ismertem meg életem szerelmét, aki nem a vőlegényem volt

Azért a többségünk úgy készül a saját esküvőjére, hogy aznap élete szerelmének mondja ki a boldogító igent, fogad örök hűséget, megy bele a jóban-rosszbanba, holtunkiglag, holtáiglan. Eszter is így kelt fel azon a fülledt, nyári, szombati napon, amikor szentül meg volt győződve arról, hogy pár óra múlva ahhoz a bizonyos nagy Ő-höz megy hozzá. De nem. A nagy Ő ugyanis ott várta őt a saját lagziján, a vendégek között.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem