5 jel, hogy sürgősen egy kis egyedüllétre van szükséged

te,psziché,egyedül,magány
Forrás: Pixabay

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

H

Ha legszívesebben kiszaladnál a világból, adj magadnak 10 percet: lehet, hogy csak egy kis egyedüllétre van szükséged!

Világéletemben társasági embernek hittem magam. Szükségem volt rá, hogy mindig legyen körülöttem valaki, hogy mindig legyen kihez szólnom, hogy azon nyomban megoszthassam valakivel az érzéseimet és a benyomásaimat. Nem szerettem egyedül lenni, ha épp magam voltam valahol, akkor is előszeretettel kapcsoltam be a tévét vagy a rádiót, még akkor is, ha oda sem figyeltem igazán.

A magam ereje

A válásom utáni időszak különös tanulságokat tartogatott számomra. Megtanultam egyedül lenni. (Egyedül élni nem is olyan rossz!) Először is, harcosabb és önállóbb lettem, mert magamnak kellett megoldanom a felmerülő problémákat, például amikor nekem kellett ellapátolnom a havat a bejárati ajtó elől, hogy egyáltalán ki tudjak menni az utcára. Másodszor, kiélhettem programszervezői ambícióimat: remek szórakozásokat találtam ki magamnak, zumbázni jártam és a fél életemet koncerteken meg színházban töltöttem – na persze azért, hogy minél kevesebbet legyek egyedül. Harmadszor, a sok program és a rengeteg, baráti telefonbeszélgetés mellett a legtöbb időt mégiscsak magamban töltöttem, gondolkodással és azzal, hogy hangosan ezredjére is meghallgassam Justin Timberlake: What Goes Around...Comes Around című számát. Megtanultam elviselni az érzelmi teher súlyát, érlelni magamban a megoldásokat, megérezni a magam erejét. Egyfajta felnőtté válás volt ez.Már nem félek

Aztán újra férjhez mentem, és született egy gyerekem. Minden szuper - de bevallom, néha hiányzik, hogy magam legyek. Csak egy kicsit. Csak tíz perc egyedül az üres lakásban, és egészen feltöltődöm. (Sajnos ma már valamiért nem nagyon tudom megengedni magamnak a semmittevést: azt, hogy csak úgy üldögéljek a kanapén és bámuljak magam elé, pedig néha annyira jól esne. Lehet, hogy be kellene iktatni valami ilyesmit a napirendembe.) Már egyáltalán nem félek az egyedülléttől, már nem kapcsolok rádiót a mosogatáshoz (ami egyébként is egyfajta énidővé vált), és

már nem tárcsázok egyből egy telefonszámot, ha valamilyen kihívással szembesülök.

Egyszóval egy kicsit vágyom az egyedüllétre, de ez a vágyakozás így szép igazán: hogy alapvetően azért nem vagyok egyedül, mert nem vagyok magányos.

5 jel, hogy sürgősen egy kis egyedüllétre van szükséged. Forrás: Angie Ebba, healthline.com

1. Amikor semmi nem tud lázba hozni

Amikor minden unalmas és semmi nem képes izgalomba hozni, lehet, hogy csak arról van szó, hogy az agyad elfáradt. Feltöltődésre van szüksége ahhoz, hogy új élményeket legyen képes befogadni.

egyedül,magány,te,psziché
forrás: Pixabay

2. Amikor legszívesebben mindent felfalnál, ami az utadba kerül

Te is érzelmi evő vagy? Akkor talán már észrevetted, hogy amikor a chipsért vagy a csokiért nyúlsz, akkor nem biztos, hogy valóban arra van szükséged. Állj meg egy pillanatra, és kérdezd meg magadtól, mi most a legfontosabb szükségleted. Ha valóban az étel az, akkor egyél. De ha éppenséggel az, hogy elvonulj tíz percre a világ szeme elől, akkor tedd azt.

te,psziché,egyedül,magány,érzelmi evés
forrás: Unsplash

3. Elborítanak az apróságok

Általában jól bírod a multitaskingot és ezer dolgot is képes vagy egyszerre fejben tartani? Aztán egyszer csak kifakadsz, és hirtelen úgy érzed, nem bírod tovább? Az agyad és a tested pihenőért esedezik. Passzolj át néhány feladatot másnak, te pedig adj magadnak egy kis levegőt.

te,psziché,egyedül,magány
forrás: Pixabay

4. Idegesíteni kezdenek a szeretteid

Valószínűleg nem velük van a baj, hanem veled. Vagyis veled sincs baj, csak te elértél egy egy olyan limitet, ami az aktuális teherbíró képességed határát jelenti. Vedd komolyan ezt a stoptáblát, és intézz magadnak egy kis énidőt: ez lehet egy gyors séta, egy telefonos játék vagy egy kávé is.

te,psziché,egyedül,magány
forrás: Pixabay

5. Legszívesebben bezárkóznál a fürdőszobába

Ez már vészjelzés. Sürgősen énidőre van szükséged. Egyeztess a családdal, és szökj meg: hogy egy félórára-e vagy két napra, az rajtatok múlik. Mindenkinek érdeke, hogy kisimuljanak az idegeid.

te,psziché,egyedül magány
forrás: Pixabay

Nos, ebből is látható, hogy nincs semmi baj az egyedülléttel:

Nézd meg a galériánkat> 6 kép
Akik szeretnek egyedül lenni, különleges képességekkel rendelkeznek
Tovább olvasok
Mit szégyell az, aki repülő helyett vonattal utazik?

Szégyen, bűntudat és lelkiismeretfurdalás: ezt érzik egyre többen, amikor repülőre ülnek. S hogy kisebbítsenek az ökológiai lábnyomon, ha csak lehet, a vonatozást választják a légi közlekedés helyett

Diéták, melyek megtűrik maguk mellett a bort

Ha diétára kerül a sor, sokszor az első gondolataink között szerepel, hogy azonnal száműzni kell az alkoholt az étrendünkből. De ez valóban így lenne? Kedvenc nedűnk és a mérlegbarát étrend tényleg nem fér meg egymás mellett?

10 híres ember, aki állítja, hogy találkozott szellemekkel

Hinni a szellemekben egy dolog, de azt állítani, hogy tényleg láttál is egyet, egész más tészta. A következő hírességek pedig vállalják, hogy velük az utóbbi is megtörtént...

A brit királyi udvarban furcsa munkakörökben alkalmaznak embereket

Nemcsak séfek, házvezetőnők és kertészek dolgoznak II. Erzsébetnek, ennél jóval szokatlanabb munkákra is lehet jelentkezni a brit uralkodóhoz.

Hat dolog, amiben az introvertáltak jobbak, mint az extrovertáltak

Még hogy az introvertált személyiségjegyekkel rendelkezők nehezebben találnak párt – még az is előfordulhat, hogy ennek az ellenkezője igaz.

Ments majmokat, építs királyságot! Öt szuper társas gyerekekkel

Tippjeink a közelgő esős délutánokra; olyan társasok, amikkel kisebbek és a nagyobbacskák is remekül mulatnak, s valljuk be, mi felnőttek is jól szórakozunk. Egészen az első komolyabb összeveszésig.

Hogyan beszélj úgy, hogy odafigyeljenek rád?

Aki hangosabban beszél, annak a hangja messzebbre hallatszik? Egyáltalán nem biztos. Apró trükkökkel segítünk, hogy meghallják, amit mondasz.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Legyen tartalmas az ősz! Fizess elő egy évre (10 lapszám) 40% kedvezménnyel!

Csak 4150 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem