Még mielőtt depresszióba csapna át tartós rosszkedved, vezess be 10 szokást, mely kihúz a fásultságból

Borítókép: Még mielőtt depresszióba csapna át tartós rosszkedved, vezess be 10 szokást, mely kihúz a fásultságból Forrás: Pixabay.com/ Art Tower
Mókuskerék, daráló, örvény vagy épp csapda. Több nevet is adunk annak az érzelmi állapotnak, amiben azt érezzük, kezdünk elveszni. Az elveszettséghez fásultság társul és akár depresszióba is eshetünk. Ám van megoldás arra, hogy az a spirál ne húzzon le minket az érzelmi medencénk legaljára.

Számos dolog kiválthatja hangulatunk tartós változását. Van, akit a munkahelyi monotónia, az érzelmi kiugrásoktól mentes élet tesz kiégetté. Van, aki nem találja a helyét a világban és önmaga folytonos keresése meríti ki. Van, akit a túlzott terhelés sodor a fásultság irányába.

Bárhogy is legyen –túlterheltnek vagy épp alulmotiváltnak érezzük magunkat- a lejtőn való elindulás észrevétlenül megy és könyörtelen, ha egyszer megbillen belső egyensúlyunk.

Mit tehetünk önmagunk egyensúlyba tartása érdekében?

Nem kell nagy dolgokra gondolni. Bár, ha minden idegszálunkat valami vagy valaki máson vagy másokon tartunk, akkor nem lesz egyszerű pusztán csakis magunkra fókuszálni. Persze, most mondhatjuk, hogy az önmegvalósítást kergető ember csakis magára figyel, de ez nem egészen igaz. Az, aki önmegvalósít, az magát igyekszik elhelyezni a világban, tehát a figyelme a környezet, a világ letapogatásán van.

Saját elégedettségünk, az önmagunkra fordított idő mennyiségén és minőségén is múlik. Ha megállsz és teszel testi és fizikai fittségedért, meghallod a belső hangot, mely abban súg neked, hogy mi az, amire szükséged van, akkor már jót teszel magadnak.

Galériánkban 10 olyan szokást írok le, mely segítségével keretezni tudod a napod, tartalommal és saját magadra fordított figyelemmel tudod megtölteni.