Miért folyik el a hétvégém, bárhogy szeretném értelmesen tölteni

óra,idő,nő
Forrás: Pixabay

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Mostanában valahogy elfolyik az idő, főleg a hétvégéimre jellemző ez. Hogyan tudnék ezen változtatni, és mi lehet az oka, hogy a szép terveim mindig füstbe mennek? – kérdezi olvasónk mentálhigiénés szakértőinktől.


Online mentálhigiénés tanácsadás


Harmóniára vágysz? Nyomaszt a stressz? Élethelyzeti problémákkal küzdesz? Kapcsolati gondok vesznek körül? Akkor az első lépés, hogy írsz nekünk új rovatunkba, amelyben mi, szakképzett online mentálhigiénés tanácsadók állunk a rendelkezésedre. Írj, ahogy megfelelőnek érzed, akár név nélkül, jeligével is. Küldheted bármilyen e-mailes postafiókból az tanacsadas@evamagazin.hu címre. A rovatban a leveledből kivonatot közlünk. Amit pedig mi vállalunk: 72 órán belül itt a weboldalon megtalálod a válaszunkat. Tudnod kell, hogy ez a szolgáltatás az Éva magazin weboldalán díjmentesen vehető igénybe.

"Mostanában valahogy elfolyik az idő, főleg a hétvégéimre jellemző ez. A 17 éves fiammal élek, akit kicsi kora óta egyedül nevelek. Én 43 éves vagyok és egy vidéki város önkormányzati hivatalában dolgozom. Mivel a munkaidőm kötött, általában alig várom a hétvégét, amikor szabadabban oszthatom be az időmet. Csakhogy mindig ugyanaz történik: reggel még nagy tervekkel a fejemben ébredek, odasétálok a hűtőhöz (akkor még azt gondolom, hogy valami egészséges finomságot fogok főzni aznap), aztán előveszem a korábbról megmaradt sütit, abból reggelizem. Ekkor bejelentkezik a kutya, hogy sétálna egyet. Miután megtettem vele a szokásos kört, megint nassolok valamit és elkezdem nézegetni a közösségi médiát, olvasgatom a híreket, üzeneteket váltok az ismerőseimmel. (A fiam sokat lóg együtt a haverjaival, és minden második vasárnapot az apjánál tölt, ezért gyakran vagyok ilyenkor egyedül.) Így telik el a délután, végül megfájdul a fejem az összevissza evéstől, és már el is suhant a hétvége, anélkül, hogy igazán pihentem vagy bármi értelmeset csináltam volna. Hogyan tudnék ezen változtatni, és mi lehet az oka, hogy a szép terveim mindig füstbe mennek?"

Eszter

gif

Kedves Eszter,

Ahogy írja, a hétvégéjéről szabadon dönt, a fia már fiatal felnőtt, külön programokkal. Önnek vannak elképzelései arról, hogy mivel is töltené szívesen a hétvégéjét, mik lennének a szép tervek, az értelmes elfoglaltság? Mi lehet az oka, hogy mégis máshogy alakulnak a hétvégéi, mint ahogy ön jónak tartaná? Milyen ötlete van, mit tudna tenni érte akár már a következő hétvégén? Felismerte, hogy változtatni szeretne, ez mindig kihívást jelent, erőfeszítést kíván. Írja le részletesen egy jó hétvége tervét, majd apránként válogasson belőle. Ne akarja az egész hétvégéjét egyből megváltoztatni. Könnyebb lesz, ha pár órára, fél napra választ a saját maga által összeállított listából. Persze kezdetben nehéz lesz a közösségi médiát, a híreket félretenni, de kárpótolni fogja az érzés, hogy ön választott és tett is érte. Meglátja, hamarosan más szokások és igények alakulnak ki. Olyanok, amikre már most is vágyik, és amiktől teljesebbé, kellemesebbé válik a saját élete.

Wendt Judit

tanácsadó

Tovább olvasok
Minden, amit egy rossz kapcsolatban tanultam a jó kapcsolatról

A szerelem sosem elég. Nem elég hozzá, hogy boldogok legyünk. És ezt az igazságot kapcsolataink során tapasztaljuk meg.

Legendás zenekarok ősrégi fotói

Amikor valamit szívvel-lélekkel és teljes átéléssel csinálsz, nem mindig tudhatod, hogy sikeres lesz-e vagy sem. Így voltak ezzel a leghíresebb zenekarok is karrierjük kezdetén.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem