Mit jelent, ha azt álmodjuk, hogy megcsal, vagy elhagy a párunk?

Borítókép: Mit jelent, ha azt álmodjuk, hogy megcsal, vagy elhagy a párunk? Forrás: unsplash.com/Lux Graves
Ha valaki azt álmodja, hogy megcsalják, abból még egyáltalán nem következik, hogy ez meg is fog történni. Sokkal inkább az ő belső lelki állapotáról sejtet valamit. Kíváncsi vagy, hogy mit? Utánajártunk.

Egyáltalán nem biztos, hogy egy ilyen, nyomasztó álomból felriadva ez lenne az első gondolatod, az álomfejtők, pszichológus szakemberek úgy látják; mindez sokkal inkább rólad szól, mint a párodról. Az se árt, ha tudod, hogy a megcsalást a statisztikák a legtöbbször előforduló álmok között tartják számon és ez számít a leggyakoribb rémálomnak is. Aggodalomra tehát feltétlen okod, mert - mint azt fentebb már írtuk – a legritkább esetekben van csak ténylegesen köze a jelenlegi kapcsolatodhoz. Ugyanakkor sokrétű, rejtett jelentéstartalmakat hordozhat, amikkel viszont neked lehet dolgod.

Ha azt álmodod, hogy a partnered megcsal, az sokkal inkább utalhat a te bűntudatodra, bizonytalanságodra és félelmeidre. Jelezheti azt is, hogy bizony él benned a félelem; mert mondjuk a kapcsolatod a pároddal nem tökéletes; tudat alatt pedig attól tartasz, hogy a párod ezt teszi veled.

Ugyanígy, a szeretett személy elvesztése kapcsán érzett, túlzott félelemből fakadhat, ha azt álmodod, hogy a párod elhagy. Egyrészt félsz az egyedülléttől - vagy akár a megcsalástól - másrészt ez az álom azt sugallja, hogy ideje maga mögött hagyni a múltat, mert az a személyes fejlődésed útjában áll. Az elhagyatásról szóló álmok mindezeken túl megoldatlan gyermekkori érzelmekben is gyökerezhetnek.

A bizonytalanság, a megcsalástól való félelem ugyanakkor a párkapcsolatodnál jóval távolabbra mutató jelentéstartalmakat is hordozhat; olyasmiket, amiknek már tényleg semmi köze a partnerednek.

Jelezhet bűntudatot akár egy harmadik fél, például a főnök, vagy egy családtag irányába. Ilyenkor érdemes eltöprengened azon, hogy nem bántottál-e meg valakit a közelmúltban, nem titkolsz-e valamit valaki elől, nem szegtél-e meg egy ígéretet. De jelezhet unalmat, kalandvágyat is; ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kapcsolatodban unatkozol. Esetleg valami újdonságra vágysz az életed bármely más területén. Persze az is megeshet, hogy a megcsalós álmod intuitív módon ráerősít a belső megérzésedre, ilyenkor érdemes azért alaposan utánajárni a dolognak; persze ébren.

Nehezedre esik felidézni, mit álmodtál? Galériánkban tippeket adunk, hogy vissza tudj emlékezni