JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Ezzel a 10 dologgal segített magán az agysérülést szenvedett férfi: így hozza ki magából és másokból a legtöbbet

Borítókép: Ezzel a 10 dologgal segített magán az agysérülést szenvedett férfi: így hozza ki magából és másokból a legtöbbet Forrás: Christopher Campbell/Unplash
Te is szeretnéd a maximumot kihozni az életedből, és olyan egészségesen, boldogan élni, mint amire mindig is vágytál? Nos, Jim Kwick amerikai coach egy traumás agysérülést követően 10 olyan alapszabályt fedezett fel, mellyel nemcsak a saját elméjét, de hollywoodi sztárok agyát is képes fejleszteni. Célja pedig az, hogy az emberek a módszerei segítségével képesek legyenek a lehető legtöbbet kihozni a teljesítményükből. Az alábbiakban összeszedtük, hogy milyen életmódbeli változtatásokat javasol a specialista.

Jim Kwick története akkor kezdődött, mikor gyermekkorában egy óriási tragédia változtatta meg az életét, ugyanis traumás agysérülést szenvedett. A baleset folytán súlyos agykárosodás alakult ki nála, mely miatt komoly tanulási nehézségekkel kellett szembenéznie. Azonban nem adta fel, és kidolgozott egy olyan módszert, melynek segítségével képes volt leküzdeni a súlyos agykárosodás miatti tanulási nehézségeket, és megtanulta, hogy minként képes a lehető legtöbbet kihozni a teljesítményéből.

A módszer sikerességének köszönhetően az önfejlesztés és ennek a tudásnak az átadása egyfajta küldetésévé vált, és mára már olyan sztároknak nyújt segítséget, mint A-Rod, Maria Shriver, Jim Carrey, Will Smith és Novak Djokovic. Ezentúl könyvet is írt tapasztalatairól Bontsd le a korlátaidat címmel.

A szakértő alapvetően arra megállapításra jutott, hogy mindössze 10 tevékenységet kell elvégezni annak érdekében, hogy a maximumot tudjuk kihozni az agyunkból, tanulási képességünkből és memóriánkból. Azonban a módszer életvitelbe való átvitele esetén az alvási szokások is javulásnak indulnak, sőt elhagyhatóak a memóriaserkentők és a mentális egészség is javítható.

Galériánkban mutatjuk, mely módszerekkel hozhatod ki magadból a legtöbbet!