5 egyszerű, pénztárcakímélő és egészséges strandkaja az egész családnak

Borítókép: 5 egyszerű, pénztárcakímélő és egészséges strandkaja az egész családnak Forrás: GettyImages/Jupiter Images
Ki ne imádna strandra járni? Ugyanakkor főleg gyerekekkel igényel némi szervezést, például az egész napi étkezés. Sokan, főként a nagycsaládosok nem engedhetik meg maguknak, hogy a drága büfék kínálatából válogassanak, mások pedig jobban szeretik a hazait fogyasztani, amiről pontosan tudják, hol, mikor, miből és hogyan készült. Hoztunk nektek öt kifejezetten strandbarát ételt, amit pár perc alatt összedobhattok otthon és egy hűtőtáskában magatokkal vihettek a vízpartra.

Legyen szó egy hétről vagy akár csak egy hétvégéről, nem mindenki szereti a strandkaját. Ha te és a családod is inkább visztek hazait, semmint sorban álljatok a büfénél, akkor a tippjeink nektek szólnak!

A következő öt pikkpakk elkészíthető étel minden szempontnak megfelel strandoláshoz: elkészítésük egyszerű, hűtőtáskában jól elvannak és az egész család imádni fogja. Következzenek Márton Adrienn receptötletei!

Így pakold be a hűtőtáskát!

  • Fontos, hogy mielőtt bepakolunk, mindent hűtsünk le és csak hideg dolgokat tegyünk bele
  • Alulra kerüljenek a jégakkuk, erre pedig a nagyobb, nehezebb dolgok: a dobozos ételek, üdítők, sörök
  • Felülre a kisebb dolgokat tegyük: a krémeket, gyümölcsöt, müzliszeleteket és érdemes ezeket is dobozba tenni, hogy ne sérüljenek
  • Ha elég nagy a hűtőtáskánk és maradt még hely, egy flakon fagyasztott vizet is pakoljunk be, hogy a délutáni hőségben is maradjon hideg vizünk.

Íme pár egészséges étel, ha fogyni szeretnél: