Borítókép: Családbarát strandra mennétek? Irány a Tisza-tó! Forrás: GettyImages/Jordan Siemens

Családbarát strandra mennétek? Irány a Tisza-tó!

A Tisza-tónál összesen 8 szabadstrand van, melyek mindegyike homokos és lassan mélyülő partja ideális kisgyermekes családoknak is. Jöjjön a mi 5 kedvencünk!

Család- és kutyabarát strand - Tiszafüred

Új stégrendszer különböző vízi játékelemekkel és a fitnesz park is várja a családokat Tiszafüreden, ráadásul az idén átadott fogadóépületben van külön babás rész is. A nagyobbak pedig a többfunkciós strandfoci/strandröplabda pályán, a játszótéren áldozhatnak az aktív pihenés oltárán.

A család házi kedvencét sem kell otthon hagyni, mert a közelben van a Mancsos Pancsoló kutyastrand. A tiszafüredi holtág védettsége és vízmozgása miatt az egyik (ha nem) legtisztább és legjobb vizű strand, ahol ráadásul nagy szélben sincsenek hullámok.

Ami a jelenlegi helyzetben a legnagyobb előnye a strandnak, hogy idén ingyenes a belépő a strand egész területére!

A legszebb naplementéjű strand: Abádszalók

A strand tavaly átesett egy nagy volumenű felújításon. Megújult és bővült a legtöbb vizesblokk, van külön gyerekes és mozgássérült mosdó. Több lett az árnyékos pihenő terület, megújult a csúszda, mely már 3 pályás lett. Az esti naplementét is érdemes kivárni a strandon, mert itt az egyik legszebb a lenyugvó Nap látványa.

3 kis öböl van amúgy kialakítva, mely partján a kicsik és nagyon is biztonságosan tudnak lubickolni. Az extrém sport szerelmesei sem unatkoznak itt, mivel a kölcsönzőben vízibob ( tube, fánk ), vízibanán, wakesurf, wakeboard és jet ski is elérhető.

Tipp: Jó kis családi program lehet a Tisza-tavi szabadulószoba a “Lakat alatt”, a Tisza-tó első és egyetlen szabaduló szobája. Jelenleg 2 szobából lehet kiszabadulni 60 perc alatt, viszont időpont foglalás szükséges.

Kalandpark rajongóknak: Sarud

Egy védett, nyugodt öbölben található a Tisza-tó tengerpartjának is nevezett partszakasz, több mint 4000 négyzetméter homokos parttal, abban kialakított gyermeköblökkel, árnyas fákkal és sok- sok szórakoztató kalanddal, kikapcsolódási lehetőséggel.

A sarudi Kalandparton található az Aquaglide Vízi Élménypark, a második legnagyobb ilyen park Európában és legnagyobb Közép-Európában. Minden korosztály számára kihívást jelentő csúszdák, mászókák, hinták, trambulinok, csúszós és vízbepottyantós feladatok, egyensúlyozó elemek, billegő játékok, libikókák, mászófal, mászóhegy és mókuskerék várja a vállalkozó kedvű strandolókat. De van itt még Trambulinpart, mászóbázis és játszóerdő is.

Tipp: Sarudon gyerekbarát program lehet még a Tisza-tavi mini ZOO, állatsimogató és a Tisza-tó Huculudvar Lovasközpont felkeresése is.

A nyugalomra vágyóknak: Tiszanána

Nagyon sokan járnak vissza az Álom Part Dinnyéshát strandjára természetközelsége és nyugodtsága miatt. A homokos strandnál – mely egy zárt öböl partján található-, a part lassan mélyül, így a kisgyerekes családok kedvelt helye. Már tavaly is építettek egy stégrendszert a vízre, plusz a strand területén van 2 kis sziget is, melyekre kézikomppal vagy egy kis hídon lehet átjutni.

Tipp: Közel a Tisza és a kikötő, érkezhettek hajóval is, Sarud mellett itt lehet úgy kikötni, hogy pár lépés a strandolás. Lett új szép játszótér és a felnőttekre is gondoltak, van sakk és sportpálya és még vízi sporteszközöket is lehet kölcsönözni.

Élménykomplexum Kiskörén

Kiskörének idén újult meg a strandja. Ring-a-tó élménykomplexumnak nevezték el a régi strandot és környékét, mivel kialakítottak egy teljesen új csúszdát, vízi játszóteret, egy napozóstéget és egy röplabda-, focipályát is. A területen lehet bérelni SUP-ot, kenut, kajakot, valamint 15 mobilházat is elhelyeztek. A strand itt nem homokos, hanem füves.

Tipp: Kiskörén viszont van 2 kötelező program. Ne hagyjátok ki a Köre Kikötőnél kialakított épületkomplexumot, amely része egy nagyon klassz kilátó is, amely két összefordított csónak képét rajzolja ki. Csodás a kilátás, sőt, (tapasztalatunk szerint) még a tériszonyosok is fel tudnak menni.

A másik abszolút családbarát program a Kiskörei Hallépcső, vízlépcső. Talán a legérdekesebb a monitoring helyiség, melyben kémlelő ablakokon keresztül figyelhető meg a halak mozgása. Most akár több méteres halakat is el lehet kapni, ha szerencsénk van.

Akár egy hétvégére, akár több napra ruccantok ki, a következő dolgok nem hiányozhatnak a poggyászból: