Megosztotta olvasóinkat a kisfiát szoptató Gryllus Dorka

Borítókép: Megosztotta olvasóinkat a kisfiát szoptató Gryllus Dorka
Rengeteg hozzászólás érkezett tőletek a Facebookon az Éva májusi címlapja kapcsán. Válogatás a legérdekesebb olvasói kommentekből.

Íme egy válogatás azokból a Facebook-oldalunkra érkezett hozzászólásokból, amelyek a Gryllus Dorkát szoptatás közben ábrázoló címlapunkra érkeztek. A kommentelők kitértek olyan „örök" vitatémákra is, mint hogy szabad-e nyilvános helyen szoptatni vagy hogy érdemes-e 2-3 éves gyereket szoptatni (megjegyezzük, hogy Soma, Gryllus Dorka kisfia még csak egyéves).

Köszönöm a magazinnak ezt az címlapot! A szoptatást úgy ábrázolja, ami valójában : Természetes! Nagy ölelés és további sikereket! UI: hordozós kép mikor lesz? (M. Andrea)

Csodálatos ez az összhang. Ha most lennénk ebben az időszakban én is megtenném, ugyanilyen természetességgel. Nincs ebben semmi, amin prüszkölni kellene, pláne nekünk, nőknek, édesanyáknak. (K. Ilona)

Én is köszönöm a szoptató nők nevében. Vagy nem is, egyszerűen a nők nevében. Meg a babákéban :) (K. Tímea)

Ilyen fotót inkább a Kismama vagy Baba magazin címlapjára tudnék elképzelni...mindenkinek magánügye hogyan, meddig és hol szoptat, már tényleg a végletekig unalmas ez a téma... :( (D. Zsuzsa)

Az Éva egy bátor lap
Én gratulálok a magazinnak a bátorságáért. Akinek meg nem tetszik, ne nézze és ne vegye meg, bár szerintem ez rekord eladású lapszám lesz. A felháborodóknak meg csak annyit: nem csak dolgozó nők, szexistennők, háztartási alkalmazottak, sportladyk vagyunk, hanem ANYÁK is, akiknek legfontosabb a gyermekük. (B. Zsuzsi)

Az én lányom 22 hós koráig szopott! Áprilisban született és akkor már 3 éves elmúlt a bátyja! Nem mondhattam a 3 évesnek hogy nem megyünk sehova mert a tesód 2 óránként cicizik! Mondjuk soha nem dobtam ki nyíltan hanem elhúzódtunk valahova félre! Az a baj hogy a nyugati államokban a női mellet gyakorlatilag csak szexuális témában „láthatjuk"! Pedig ez az igazi szerepe!!!! (Sz. Melinda)

--pagebreak--

Jajj, mar megint ez a tema?? Meg mindig ellenzem a nyilvanos szoptatast is es betegesnek tartom, ha 10-12 honapos kornal tovabb szoptatjak a gyereket. Regen a haboruban es szegeny csaladoknal ertheto, de manapsag?! Neee mar! (B. Ferencné)

Én is szoptatáspárti vagyok! Kisfiamat 17 hónapos koráig szoptattam! Figyeltem arra, hogy ő szokjon le róla, és ne én erőltessem! Ha valaki sokáig hagyja kisgyermekét szoptatni, az érzelmi függőséget okoz! Add pohárban, ha az egészsége a fontos, de ne akard, hogy így függjön tőled! (Á. Dóra)

én ezzel úgy vagyok kb, mint a homoszexualitással, nem zavar, ha diszkrét. Nekem is van gyerekem, én is szoptattam, de a cicim látványa tartozik a lányomra, meg a férjemre és itt a kör bezárult. Szerintem ez egy intim és meghitt dolog, és ha nincs más mód, lehet nyilvános helyen, de diszkréten! (K. Zsuzsa)

meresz, de pont ezert imadom ezt a magazint :):) (T. Edina)

És még hány és hány ilyen "Szuper mami" van a világon!!!!! (B. Renáta)

Véleményeteket nemcsak kommentben, hanem emailben is megírhatjátok: evamagazin@marquardmedia.hu

Bár a fotón a művésznő szép, de a kép üzenetét a NŐ és ANYAság bemutatását másképp is lehetett volna... főképp nem egy ilyen nagy gyermekkel szoptatni, egy picit perverz... a szoptatás pedig egy intim dolog, még ha a baba szempontjából szükséges is... (K. Ági)

Szerintem mindennek megvan az ideje. Amikor a babának foga van, akkortól „kemény" táplálékra van szüksége, a szó tágabb értelmében is. Az elszakadásnak /elengedésnek/ is megvan az ideje. Sok szülő még felnőtt korában sem képes elereszteni a gyermekét... (K. Anna)

Legjobb,és legszebb dolog a világon. Soha sehol nem kell szégyellni, bárhol bármikor a babát meg lehet, kell etetni. Csodálatos fotó. Az élet rendje. (G. Magdi)

Igen szép, és természetes, és helyes, nem szégyellnivaló, de nem érzem a címlapon a helyét (K. Olga)

Olvasóink hol a nyilvános szoptatás hívei, hol nem
Én sem vagyok a nyilvános szopiztatás híve, de ez a kép egyszerűen gyönyörű!!! Ès szerintem igenis ide való, főleg ha anyák napi számról beszélünk! (G. Ágnes)

Ez a kép szép és visszafogott. Pontosan tudjuk mit látunk, mégsem látunk semmit az egészből... Biztosan lesznek, akikből nemtetszést vált ki (nem mindenki akar az újságosnál ilyet látni) és bár a nyilvános helyen történő szoptatás híve én sem vagyok, szerintem szép és ízléses lett a címlap. (K. Nóra)

Egyetlen esetben szabadna engedélyezni a cicik elővételét, és az nem a kifutó, nem az út széle és nem is a reklámok meg címlapprostik, hanem a szoptatás. Annak én se vagyok híve, hogy „direkt" a trolin szoptasson valaki, de attól még egy gyönyörű dolog. Ez így egyben akár indokolja is a címlapot... (T. Diána)

Én sosem terveztem, hogy nyilvános helyen fogok szoptatni. De ha a kicsi megéhezett, miközben a naggyal programoztunk, muszáj voltam megetetni. Erre pedig szinte sehol sincs lehetőség. Nagyon kevés helyen van baba-mama szoba, pedig szerintem a legtöbb anyuka örülne, ha egy ilyen normális helyre mehetne be, az útszéli koszos padok helyett. A címlap pedig gyönyörű! (K. Noémi)

Véleményeteket nemcsak kommentben, hanem emailben is megírhatjátok: evamagazin@marquardmedia.hu