Farsang para

Borítókép: Farsang para
„Az általam ismert összes gyerek kedvenc ünnepe a farsang. És az általam ismert összes szülő leginkább rettegett ünnepe a farsang..."

...egyetlen anyukát kivéve, de ő igazán nagyon ügyesen varr, üveget fest, arcot fest, és egyébként is olyan előnyökkel rendelkezik kreativitás terén, ami miatt már ki kellene zárni a versenyből...

Készítettél valami elképesztő jelmezt? Küldd el nekünk a fényképet! evaonline@marquardmedia.hu

Mert ami önfeledt szórakozás az ovisoknak, az igenis verseny a szülőknek. Vanda például már előre izgul, amiért kisfia ugyanúgy Építőmester Bob szeretne lenni, mint tavaly. – Szinte hallom az anyukákat, amint összesúgnak a hátam mögött, mennyire gáz vagyok, amiért még arra sem vettem a fáradtságot, hogy új jelmezt készítsek szegény gyereknek. Mindent bevetettem, hogy lebeszéljem a duplázásról, de hiába, fél éve következetesen ugyanaz akar lenni. A vicc az egészben, hogy pedig én még szeretek is jelmezeket eszkábálni.”


Angry bird

A kétbalkezes családanya
Nem mindenki van ezzel így. Rita gyűlöli a jelmezkészítés minden mozzanatát. „Aki ismer, tudja, hogy annyira kétbalkezes vagyok, hogy két A/4-es papírlapot sem tudnék egyenesen összeragasztani. Egy könyvet nem sikerült még tisztességesen becsomagolnom életemben – meséli nevetve, ami után érthető, hogy kisebbfajta szívrohamot kapott, miután tavaly a kisfia kitalálta, hogy homár szeretne lenni. Mindent elkövetett, hogy rábeszélje az egyik szupermarketban készen kapható Pókember-jelmezre, de hiábavaló volt. Az elkészült jelmezt látva – ami Rita bevallása szerint egy csámpás narancssárga köpeny volt egy horribilis papírfejdísszel – senki nem jött rá, hogy a kisfiú homár, ám amikor az egyik ovistárs felkiáltott, hogy „nézzétek, milyen szuper Marslakó a Ricsi”, mindenki megkönnyebbülten fellélegzett, és a buli meg lett mentve. – Azóta is az a kisfiam kedvenc farsangja, bár homárról soha többé nem ejtettünk egy szót sem. Az már az a farsang, amikor annak a szuper Marslakónak öltözött.

Kár, hogy egy évben csak egyszer van
Ancsa kislányának a sellőjelmezét bezzeg még az óvónénik is csak csodálni tudták, annyira profin volt elkészítve. – Én egyszerűen imádok különféle jelmezeket készíteni a gyerekeimnek. Pont elég baj, hogy egész évben monoton irodai munkát kell végeznem, végre ilyenkor szárnyalhat a fantáziám, és kattoghat szorgosan a varrógépem.


Kalózlány.

Kicsit én is gyerek leszek ilyenkor. – A nevezetes sellőjelmezt Ancsa végül úgy megirigyelte a lányától, hogy magának is készített egyet, egy kicsit szexibb kivitelben. A férje magánkívül volt a boldogságtól…

Jack Sparrow vagy Villám Mcqueen?
Engem személy szerint nem a jelmezkészítés akaszt ki a farsangban – bár én sem a kézügyességemről vagyok híres – hanem az állandó tervváltoztatás. Egyik héten még Jack Sparrow szerkóját próbáltam lekoppintani a netről, másik héten már a fiamnak esze ágában sem volt kalóznak öltözni, viszont könyörgött, hogy készítsek valahogyan egy Villám McQueen jelmezt. A totális pánik suhant át az arcomon, de szerencsére Villám McQueen átmeneti hóbortnak bizonyult és egy fél délután alatt lecsengett, azóta pedig már megvettem egy utamba álló cowboy kalapot (már ejtve ez az ötlet is), készítettem egy hóhérköpenyt ikeás függönyből, és mindezt azért, hogy tegnap elém álljon és közölje, hogy mégiscsak kalóz szeretne lenni. Már csak két hét van hátra.

Készítettél valami elképesztő jelmezt? Küldd el nekünk a fényképet! evaonline@marquardmedia.hu

Szerző: Kelemen Kata, fotó: Pinterest, a szerkesztőség családi archívuma