Kedd este ismét telihold: a szereteté és a szabadságé a főszerep!

Borítókép: Kedd este ismét telihold: a szereteté és a szabadságé a főszerep! Forrás: Pexels/ Federico Orihuela
A napokban, ha jól érzed magad egyedül, kívánod egy kicsit a magányt, gondolataidba merülnél, akkor ne csodálkozz, ilyen irányúak most az energiák. Persze mindig van, aki erre jobban vevő és van olyan is, aki ilyenkor is inkább társaságban van és pörög. Az egyéni képletek erősen meghatározóak a megéléseinkben.

Az is lehetséges, hogy a belső otthonunk nyugalmáért teszünk most, de akár a külső otthonunk szépítése, kényelmessé varázslása is lehet az előtérben. Ugyanakkor, ha mi magunk vágyunk kapcsolataink tartalmasabbá tételére vagy akár önmagunk vágyunk töltekezésre, akkor engedjük ezt meg, csináljuk, élvezzük. Használjuk a szabad akaratot.

Húzd meg a határaidat

Erősödj meg abban, hogy tudod ki vagy, mire van szükséged és húzd meg a határokat. Ezt még megteszem, de ez már nem fér bele – itt a vége. Nem kell ennek egy agresszív erőfitogtatásnak lennie, sokkal nagyobb erőt mutat a higgadt magabiztosság. Annál kiegyensúlyozóbb és nyugodtabb érzés nincs, amikor tudod, mennyit érsz, és hogy valójában nem hibázhatsz, ha önmagadat választod.

Forrás: Pexels / hellenakii
A telihold mindig különleges hatást gyakorol az emberre.

A szeretet ereje

Kedden este ismét itt a telihold, két csodás minőség – a Nap és a Hold – szemben állnak egymással. Nap az Oroszlán jegyében és a Hold a Vízöntőben. Mi más lehetne a téma, mint a szeretet. Mennyi formája van a szeretetnek, mégis végső soron a szeretet mindennek az alapja, a kezdet és a vég is egyben. Szeretet nélkül nincs létezés, nincs semmi.

Az Oroszlán minőség a feltétel nélküli szeretetet hozza, amikor a szeretet csak sugárzik, kiárad és nem vár cserébe semmit, ám ha átengeded magadon, akkor a körforgás által visszatér a kiindulási pontra. Milyen fontos ez az áramoltatás, hogy ne próbáljunk semmit megtartani, csak átengedni magunkon, hiszen igazán a birtoklásnak nincs értelme, ha a szeretetről beszélünk. A Vízöntő zodiákus a szabadságról híres, itt most ebben az értelmezésben, amikor a Hold áll benne azt kérdezi, hogy vajon szabadon meg tudod-e élni az érzéseidet?

Szabad vagy!

Ez rögtön vissza is visz a feltétel nélküliséghez. Kötöd-e feltételhez az érzéseidet, a szeretetedet? Abban vagy-e, hogy „majd akkor ha…”, függsz e másoktól, vagyis gondolod-e azt, hogy másoktól függsz?

Amit biztosan tudok, hogy szabad vagy. Szabad és végtelen, így nem függhetsz másoktól, időtől és tértől sem. Ugyanúgy más sem függhet tőled. Az pedig, hogy szabadon megélhesd az érzéseidet végképp nem korlátozható, így te se tedd. Szabadítsd fel magadat.

Forrás: Pexels/ Dimka Nevedimka
Kedd este ismét telihold várható.

A megtisztulás

Mindez pedig az önszeretet, a nyitottság, az áramoltatás. Ez a telihold megmutathatja, hogy hol kell még megtisztulni, érzelmeket megtisztítani. A Nap és a Hold, mint apa és anya analógiákat hordoz a képletünkben. Ezek az energiák a szembenállás miatt most kiegészülni próbálnak, egyensúlyra törekszenek. Ha dolgod van még a szüleiddel való kapcsolatodban, akkor most lehet tisztítani ezeket is, hogy mielőbb függetlenné válj tőlük, hogy végre teljesen a saját életedet éld, ne megfelelésekből működj.

Amikor már azt hiszi az ember, hogy ezeken túl van, akkor is feljöhetnek még dolgok, mindig fejlődhetünk. Ezt jelzi az is, hogy a 6 és 12 házat köti össze a telihold. Megláthatjuk, hogy hol kell még dolgoznunk azon, hogy saját szívbéli választásainkat tudjuk megélni, hogy saját magunk számára az ÉN legyen az első.

Alázat

Minden munkát alázattal kell elvégezni. Az alázat nem alázatosság, az önbecsapás lenne akkor is, ha én kívánok alázatot mástól vagy más kívánja ezt tőlem. Magunk felé legyünk elismerőek, beismerőek, ha tehetünk magunkért bármit, akkor tegyük meg.

Csak az így megélt és megtapasztalt dolgok építenek minket. Megalapozzák a jövőt, biztonságot ad a tudás, amit megszerzünk és így tudunk az anyagi világban is gyarapodni. Az isteni rend a szeretet és ha lehet, akkor inkább ezt teremtsük meg azáltal, hogy magunkat a lehető legjobban szeretjük és úgy helyezzük el a világban, hogy kívül és belül is egyensúlyban vagyunk.

A kommunikáció fontossága

A kommunikációnknak is nagy szerepe van most mindebben, mert a határmeghúzás nem könnyű, épp ezért erős érzelmeket is kiválthat belőlünk és másokból is. Épp ezért, ha törekszünk a pontos, higgadt megfogalmazásra, ahelyett, hogy túlbeszélnénk a dolgokat, akkor lehet jobban haladunk. Tisztázzuk a dolgokat kérdésekkel, legyünk befogadóak a válaszokra. Nem kell mindenáron egy kapcsolatban maradni, ha az nem megfelelő számunkra és el kell azt is fogadni, ha a másik érez hasonlóan, ha neki már nem jó valami.

Mindenkinek egyéni nézőpontja van, ezért színes a világ, és ahogy mi sem szeretjük, ha valaki megmondja nekünk a tutit, így mi se tegyük. Illetve megtehetjük, de ne számítsunk rá, hogy a másik elfogadja. Itt is az a fontos, hogy áramoljanak a dolgok két ember között.

A kapcsolatok rendezése, harmónia megteremtése cselekvő szinten hangsúlyos még a telihold képletében. Ha arra érzünk inspirációt, hogy rendet tegyünk, beszélgessünk és mindezt a jobbítás érdekében, akkor most kiváló az idő erre. Vagy így vagy úgy a rendezés mindig hasznos, felszínre kerülhetnek a szőnyeg alá sepert dolgok is, de most megküzdhetünk velük és saját magunkkal.