Zárjátok a nyarat a legjobb szünidő-búcsúztató családi fesztiválok egyikével

Borítókép: Zárjátok a nyarat a legjobb szünidő-búcsúztató családi fesztiválok egyikével Forrás: Getty Images
Ez a nyár, ez a szünidő is elröppent, hamarosan becsöngetnek az iskolákban. Használjátok ki augusztus utolsó hétvégéjét, mely számtalan izgalmas programot kínál az egész családnak.

Augusztus utolsó hétvégéje a nyárzáró fesztiválok ideje, és nem lesz ez idén sem másképp. Ajánlónkban az öt legjobb szünidő-búcsúztató családi fesztivált gyűjtöttük össze. Nem volt egyszerű, mert ezeken kívül még számos izgalmas program zajlik a hétvégén, így mindenképpen böngésszétek át a hétvége többi programját is.

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva

Augusztus utolsó hétvégéjén - mint minden évben - Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva áll majd a látogatók előtt, és feltárul a város igazi arca. A legkedveltebb házak, udvarok, házigazdák programsorozaton túl most is lesznek városismereti séták, gyerekprogramok, jótékonysági gumikacsa-verseny, táncszínház, Kultszerenádok, fényfestés a Fő téren, Barlang és P'Art Mozi programok, kiállítások, GastroArt és Be Massive Horizon Daytime Party.

Forrás: Szélforgó

Állatkertek éjszakája 2021

A nyári szünet utolsó péntek estéje 2012 óta jeles dátumnak számít az állatkertek, illetve az állatvilág iránt érdeklődő nagyközönség körében. Ez a hagyományos időpontja ugyanis az Állatkertek Éjszakájának. A szeptemberi iskolakezdés előtt egy különleges állatkerti estével lehet zárni a vakációt, s utána még mindig van egy teljes hétvége a becsöngetésig. Idén augusztus 27-én rendezik meg országszerte számos állatkertben, vadasparkban, „állatos bemutatóhelyen” a különleges esti programokkal kecsegtető eseményt.

Forrás: Szélforgó

Szamárfül Családi Fesztivál

Magyarország egyik legnagyobb ingyenes családi fesztiválja a pécsi Szamárfül Fesztivál. A Zsolnay Kulturális negyed gyönyörű környezetében zajló nyárzáró móka középpontjában a gyerekek, a család, a közös játék és az élmények állnak. Pécs kulturális városrésze az iskolakezdés előtt óriási játszóházzá változik, ahol a kézműves és zenei foglalkozások mellett színházi és bábszínházi előadásokra is ellátogathatnak kicsik és nagyok egyaránt. A fesztivál ideje alatt kirakodóvásár várja a kézműves portékák szerelmeseit.

Forrás: Szélforgó

Te! Terézvárosi Fesztivál

Augusztus utolsó hétvégéjén rendezik meg az Andrássy úton Terézváros vadonatúj kulturális fesztiválját, a Te! Fesztivált. A péntek délutántól vasárnap estig tartó programkavalkádban mindenki megtalálja majd a neki leginkább tetsző programokat, hiszen számos népszerű gyerekzenekar mellett színházi előadásokkal és egyéb gyerekprogramokkal várják a közönséget. A színpadi programok mellett artisták, kézművesek, játszóház, vásári- és nyereményjátékok, flashmobok, performanszok is szórakoztatják az egybegyűlteket a három nap folyamán.

Forrás: Szélforgó

Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál

A szokásos rendkívül gazdag programfelhozatallal érkezik idén is a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál. A fesztivál augusztus 26. és 30. között zajlik, de a családi programokra péntek estétől vasárnap délutánig kerül sor. Pénteken például nagyszerű Játszóházi rokkenroll koncerten vehettek részt Kárász Eszterrel és az Eszter-lánc mesezenekarral, majd szombaton családi jógával indíthatjátok a napot, amit Misztrál koncert, meseelőadás és Kolompos mulatság követ. Vasárnap délelőtt fellép az örök kedvenc, Halász Judit, és a hétvége folyamán kipróbálhatjátok a Kezes-lábas játszóház kreatív játékait is.

Forrás: Szélforgó

A következő idézetek segíthetnek, hogy könnyebb legyen az iskolakezdés!