Dunai szabadstrand, palotajáték, fesztiválok - szuper nyári program a hétvégére!

Borítókép: Dunai szabadstrand, palotajáték, fesztiválok - szuper nyári program a hétvégére! Forrás: Getty Images
Ezen a héten is tovább dübörög a nyár, kisebb lehűlés és kánikula követi egymást, de annyira azért egy nap sem lesz hideg, hogy ne élvezhetnétek pár hűsítő órát Budapest egyetlen dunai szabadstrandján. A hétvégén több népszerű nyári fesztiválra is sor kerül, de természetesen most is hozunk ingyenes szünidős városi eseményeket.

Az egyetlen budapesti dunai szabadstrand

A harmadik kerület egyik legcsábítóbb nyári attrakciója idén is a Római-parti Plázs, amely lehetővé teszi a budapestieknek és a környéken élőknek, hogy közel fél évszázad után ismét szabadon strandoljanak a fővárosi Duna-parton. Ebben az évben is szeretettel várja a fürdőzni vágyókat a Plázs, ahol szervezett körülmények között, folyamatos vízminőség-ellenőrzés mellett ingyenes strandolásra van lehetőség. Idén június 30. és augusztus 20. között tart nyitva a főváros egyetlen dunai szabadstrandja, ez alatt az idő alatt a jó idő és megfelelő vízminőség esetén mindennap várják a hűsölni vágyókat a parton.

Visegrádi Palotajátékok

Július 7. és 9. között kerül sor az 1985 óta rendszeresen megrendezett, nagyszabású Visegrádi Palotajátékokra, amely a középkor egyik legjelesebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak állít emléket. A rendezvény 2000 Ft-os napi belépővel látogatható, amelynek megváltásával számos jobbnál-jobb programon vehetünk rész. Lesznek középkori fegyver- és orvostörténeti bemutatók, történelmi hagyományőrző kézműves vásár, koncertek, középkori gyermekjátszóház és bábelőadások, hogy csak néhányat említsünk a színes kínálatból. És még egy jó hír az eseménnyel kapcsolatban: 14 év alatti gyerekeknek a belépés ingyenes.

Dunakanyar Fesztivál - Nagymaros

A Dunakanyar Fesztivál célja, hogy a látogatók játékosan megismerjék Magyarország e gyönyörű vidékét, ezúttal Nagymarost és környékét. A nap folyamán játékos feladatokon keresztül ismerkedhetnek fiatalok és családosok a környékkel, de emellett lehetőség lesz minőségi zenéket is hallgatni a Horizon helyszíneken, vagy akár érdekes előadásokon részt venni ismert művészek, természetjárók, helyi lakosok vezetésével. Idén olyan programokkal is készülnek, amelyek az adott település szépségeit és kultúráját mutatják be a helyi közösség bevonásával. A nagymarosi nap programjainak fő bázisa a Német Nemzetiségi Tájház.

Fesztivál a legKirályabb budapesti utcában

A Király, az utca, amely összeköti Terézvárost és Erzsébetvárost – egy nap utcahossznyi kultúrával! Két apró kerület a belváros szívében, Budapest lüktető kulturális központjai. Két szomszédos kerület, amelyeket összeköt a Király utca. Közel két kilométer hangulatos, nyüzsgő és pezsgő élet. 2023-ban második alkalommal rendezi meg a Király-napot a VI. és a VII. kerület, vagyis Terézváros és Erzsébetváros. A jó szomszédság jegyében rengeteg izgalmas és ingyenes programmal várnak kicsiket és nagyokat július 7-én délután, ezen a király napon!

Ingyenes budapesti vakációs programok

Idén is elindul a Ferenc téren a JátszóCsütörtök programsorozat, amelynek keretében gyerekkoncertekkel és színházi előadásokkal várják a legfiatalabbakat. Ezen a héten a Batyu Színház előadására kerül sor, de a továbbiakban fellép majd a Rutkai Bori Banda, a Babos Bábos Társulat és a Magyar Népmese Színház is. Folytatódik a Családi szombatok rendezvény a soroksári Tündérkertben, ahol ez alkalommal a Pódium Színház nyári tündérkertről szóló történetét ismerhetitek meg. A Hunyadi téri Gyerekplaccon az Aranyszamár Bábszínház bábozik, a Kispárna Mesezenekar pedig zenél vasárnap délelőtt, a Magyar Zene Házában pedig a CirkuszKa lemezbemutató koncertjén vehettek részt.