Prince és a Macskák: Két legendás produkciót is ingyen nézhetsz meg a hétvégén

prince,youtube Forrás: Getty Images
Prince “Live 1985” koncertjét, illetve a Macskák című musical 1998-as Broadway-felvételét is ezen a hétvégén teszik közzé.

Prince örökösei a YouTube-bal együttműködésben három napra elérhetővé teszik a “Prince and the Revolution: Live” című legendás koncertről készült filmet, amelyet 1985 márciusában vettek fel a New York állambeli Syracuse-ban, a Purple Rain turné vége felé.

A koncert május 14-étől 17-ig lesz elérhető, és a WHO pénzalapját, a COVID-19 Solidarity Response Fundot támogatja vele. A nézők minden adományához a Google a dupláját teszi hozzá, 5 millió dolláros határig.

A koncertfelvételt eredetileg videókazettán adták ki, majd 2017-ben a Purple Rain deluxe kiadás részeként is kiadták. A koncert hangzóanyagként is felkerül a Spotifyra és más streamingszolgáltatókra május 15-én.

Ezzel párhuzamosan egy másik legendás felvétel is a nyilvánosságra kerül a Macskák 1998-as Broadway-felvételét május 15-én, magyar idő szerint este 8 órától nézhetjük meg 48 órán keresztül. Egy kis ízelítő:

A közvetítés egy sorozat egyik darabja: Andrew Lloyd Webber zeneszerző produkciós cége, a Really Useful Group a Universallal együttműködve hétről hétre közzétesz egy hírneves Webber-operát. Az operaház fantomja, a Jézus Krisztus Szupersztár és a József és a színes, szélesvásznú álomkabát után most a Macskák kerül műsorra a The Show Must Go On! Youtube-csatornán.

via variety.com, timeout.com

A történelem legnagyobb zenészbalhéi: