Borítókép: Lassan itt a szünidő vége, de programokban még dúskálunk! Forrás: Szélforgó

Lassan itt a szünidő vége, de programokban még dúskálunk!

Augusztus első hete remek családi programokkal kecsegtet.

Budapesten megünnepelhetjük a Fővárosi Állat- és Növénykert 155 éves születésnapját, Surányban a Duna partján fesztiválozhatunk és persze ne feledkezzünk meg az augusztusi csillaghullásról sem, amely lassan a csúcsára ér. Ezen kívül készítettünk nektek egy szuper összeállítást is, amelyben az ország legklasszabb minivárosait mutatjuk be. S végül, de nem utolsósorban, erre a hétre is gyűjtöttünk ingyenes szünidős városi eseményeket.

6 elbűvölő makettpark

A nagy dolgok miniatűr változatai évszázadok óta elbűvölik az embereket. Gondoljunk csak a miniatűr könyvekre, babaházakra, vagy akár a bonsaiokra és a manapság oly divatos toy méretű minikutyákra. És nem vagyunk másképp a házakkal sem: egészen különleges érzés, amikor az általában felettünk tornyosuló szebbnél-szebb épületeket végre egyszer szemmagasságból vizsgálhatjuk meg. Ha titeket is elbűvölnek a makettek, tartsatok velünk 6 magyarországi minivárost bemutató túránkon!

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/utazas-turazas-gyerekkel/5-1-makettpark-magyarorszagon/54993/

155 éves az Állatkert

Rengeteg programmal várnak minden érdeklődőt augusztus 7-én, 8-án és 9-én is a Fővárosi Állat- és Növénykertben az intézmény 155 éves születésnapja alkalmából. A budapesti Állatkert – az első ilyen intézményként Magyarországon – 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, amit idén háromnapos eseménysorozattal ünnepelnek. A programok között a gyerekkoncertektől kezdve, a kézműves programokon át a meseelőadásokig és állatkerti sétákig rengeteg érdekességet találtok, melyeken állatkerti belépőjeggyel, éves bérlettel és 4 évszakos bérlettel is részt vehettek.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/?s=eyJzaCI6IjE1NSBcdTAwZTl2ZXMgYXogXHUwMGUxbGxhdGtlcnQifQ%3D%3D

Irány Surány!

És ezt most szó szerint értjük. Több okból is ajánljuk nektek az Irány Surány fesztivált. Egyrészt igen szép környezetben tölthettek el egy kellemes napot, a főváros és a Duna közvetlen közelében. Másrészt fontos szempont lehet sokaknak, hogy a rendezvény ingyenes és védettségi igazolás nélkül látogatható. És végül, de nem utolsósorban, a közelben több helyen is lehetőség nyílik fürdőzésre, ha napközben arra szottyanna kedvetek. Választhatjátok például a pócsmegyeri Pázsit-tavat, kisétálhattok a surányi szabadstrandra vagy akár elautózhattok/biciklizhettek a Kisoroszi Szigetcsúcs szabadstrandjára is.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/irany-surany-fesztival/198990/

Egy hét a csillagok alatt

Augusztus 7. és 15. között csillagvizsgálók és amatőrcsillagászok, egyesületek és szakkörök országszerte várják majd programjaikkal az érdeklődőket a csillagos ég alatt. A Csillagvizsgáló blog kezdeményezésének fő célja, hogy minél többen élhessék át a csillagászati megfigyelések élményét. A tavalyi évhez hasonlóan idén ismét programsorozatba gyűjtik össze a rendezvény hete folyamán megrendezésre kerülő csillagászati eseményeket, hogy azok híre minél szélesebb körhöz eljusson, így biztos mindenki talál a lakhelyéhez közeli szuper csillagnézős programot.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/hetvegi-program-ujdonsagok/egy-het-a-csillagok-alatt/54994/

Ingyenes budapesti vakációs programok

Csütörtökön a Ferenc téren Vitéz László története szórakoztatja a gyerekeket. Ugyancsak csütörtökön délután 3-tól a 13.kerületi Gyermek téren Lakóközösségi Napokra várják a környék lakóit és az idelátogatókat is. A Millenárison ezen a szombaton a Bergengóc Zenegóc együttes koncertjét hallgathatjátok meg, a Csiga parki családi szombat délutánon pedig a Szépen szóló fütyöri történetével ismerkedhettek meg. Ugyanezen a délutánon a Hunyadi téren Rutkai Bori és bandája adnak ingyenes koncertet. Vasárnap délelőtt Békásmegyeren a Mása és a medve bábelőadásra várják a gyerekeket.

Még több programajánlóra vágysz? Akkor nézz még szét a Szélforgó gyerekprogram-ajánló oldalon, ahol rengeteg esemény közül válogathatsz!