JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Két könyv, ha jobban éreznéd magad a bőrödben

Borítókép: Két könyv, ha jobban éreznéd magad a bőrödben Forrás: Getty Images
Önismeret, testi-lelki egészség felsőfokon.

Önreflexivitás és önismeret kérdése (is), hogyan birkózunk meg az élet terheivel. Olyan könyveket hozunk nektek ma, amik megmutatják, hogyan találjuk meg és fogadjuk el önmagunkat és egymást. Azt, ami összeköt bennünket, legyen szó általános életkérdésekről, vagy olyan betegségről, aminek elfogadásához teljes szemléletváltás szükségeltetik.

Kattints a képre, és vásárolj a könyvhónap keretén belül kedvezményesen!

Petrik Adrien: Szemérmetlenül jól

„1. tanulok, próbálom a világot, minden vadonatúj; 2. a tanultakat követem, a. s. (ahogy sikerül); 3. vannak dolgok, amik nem sikerülnek; 4. mindenki elvárja, hogy valamilyen legyek; 5. megpróbálok olyan lenni; 6. sikerül is többé-kevésbé; 7. mégis mindig szembe megyek a forgalommal; 8. megnézem, én milyen vagyok; 9. olyan vagyok, amilyen; 10. hozzám igazítom a világot”

Petrik Adrien valóban megtesz mindent, hogy a nem mindig jó dolgok jó oldalát lássa elsősorban. Hogyan éli meg a történeteket? Hogyan tárulkozik ki az olvasó előtt? Hogyan keresi és leli meg a szabadságot? Az Asszony meg a háza szerzője leplezetlenül őszinte és bensőséges kötetben mesél a világról, önmagáról, és nem hajlandó szégyellni magát az őszinteségéért. Ezt a gondolkodásmódot és életszemléletet bizony nem adják ingyen, ezekért hatalmasakat kell küzdeni. Becsüljük meg érte.

Kattints a képre és vásárold meg kedvezményesen a könyvet!

Iklódi Dóra: 160 grammos szénhidrátdiéta

A cukorbetegség vagy az inzulinrezisztencia nem tréfadolog. Sokszor derült égből villámcsapásként érkezik, az embernek hirtelen gyökeresen át kell alakítani az életét, lemondania finom falatokról, csábító italokról, az élet megannyi kulináris élvezetéről. Biztosan így van? Iklódi Dóra, aki maga is érintett a betegségben, megmutatja nekünk, hogy szerencsére egyáltalán nem olyan borzasztó a helyzet, és 69 kedvelt és hagyományos ételreceptet alakított át úgy, hogy cukorbetegek is bátran fogyaszthassák. Találunk a szépen kivitelezett könyvecskében reggeliket, tízóraikat, uzsonnákat: péksütit, salátát, főételt, desszertet, egyszóval szinte minden étkezésre való megoldást. Több ismerősömtől is hallottam, mekkora segítségére volt ez a receptkönyv, amikor új, nem kívánatos élethelyzettel kellett megbirkóznia.

A cöliákiában, laktózintoleranciában vagy tejfehérje-érzékenységben szenvedők pedig a tej- és gluténmentes recepteknek örvendezhetnek.

„A BOOOK mini zsebkönyvsorozat minden kötete egy-egy gasztronómiai témában kínál egyszerű vagy éppen izgalmas, könnyen elkészíthető finomságokat a hétköznapokra és különleges pillanatokra. Gyors és kreatív ötleteket ad utazás, bevásárlás közben, vagy a konyhapulton vár minket egy közös főzésre!”