Borítókép: Ki mondta, hogy a november unalmas? Mutatjuk az izgalmas családi programokat! Forrás: Szélforgó

Ki mondta, hogy a november unalmas? Mutatjuk az izgalmas családi programokat!

November második hétvégéjére is jutnak még Márton-napi programok, valamint lehetőség lesz kicsit visszautazni gyerekkorunkba a saját gyerekeinkkel vagy egy izgalmas program keretében megtudni, hogyan segíthetünk a nálunk élő madarak áttelelésében. Sőt, heti nyereményjátékunkon még könyvet is nyerhettek!

Pöttyös Panni és Kockás Peti Klub

A legendás magyar írónő, Szepes Mária, Pöttyös Panni meséin nőttek fel szüleink és azóta is újabb és újabb generációk kedvencei a szereplők és a történetek. Az igazi klasszikus gyerekkor kalandos történetei mára már legendává váltak. Bodor Böbe színésznő Pöttyös Panni és Kockás Peti Klubjába szeretettel várnak szombat délelőtt minden mesét és rajzolást szerető gyermeket, felnőttet, aki ismeri és szereti, illetve aki most szeretné megismerni Pöttyös Panni és Kockás Peti történeteit.

Forrás: Szélforgó

Márton-nap a Skanzenben

Márton-napi népszokások, kézműveskedés, borkóstoló, koncertek és meseelőadások várják a látogatókat a 19. alkalommal megrendezett Szent Márton Újborfesztivál és Libatoron a szentendrei Skanzenben. A mulatságok és népszokások hangulatát a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes eleveníti meg a múzeumban, de bepillanthatnak az érdeklődők a vidám őszi társas munkák, a tollfosztás, kukoricamorzsolás légkörébe is. Vándormuzsikusok járják a portákat és a gyerekek találkozhatnak a Langaléta Garabonciásokkal. A Kisbodaki pajtában mesék, koncertek színesítik a programot.

Forrás: Szélforgó

Márton-napi vigasságok Csepelen

A csepeli Radnóti Miklós Művelődési Ház egész napos ingyenes fesztivállal várja az érdeklődőket Márton-nap alkalmával. Készülnek színpadi programokkal minden korosztály számára, népi játszóházzal, Csupa Csoda Vándorjátszótérrel, lámpáskészítéssel, mézeskalácsírással, állatbemutatóval és kézműves vásárral. A napot lampionos felvonulás zárja. A gasztronómia kínálatban szerepelnek libaételek, házi rétes, lúdlábtorta, lángos és kürtőskalács.

Forrás: Szélforgó

Kövér cinkék napja

Szívesen segítenétek az áttelelésben a nálunk élő madaraknak? Tudjátok, mivel járhattok a kedvükben? A Budakeszi Vadaspark nem csak állandó lakóiról, de a szárnyas látogatókról is gondoskodik a tél folyamán és most veletek is megosztja a legfontosabb információkat. November 13-án, szombaton elleshetitek a madárvédelem praktikáit, készíthettek madárkalácsot és részt vehettek a témához kapcsolódó Állati jó bemutatón. A program a belépőjegy árán felül ingyenes.

Forrás: Szélforgó

Társasjátékok ünnepe

Ugyan társasozni minden évszakban lehet, mégis inkább az őszi-téli bekuckózós időszak tűnik a legideálisabbnak a véget nem érő családi társasjáték csatákhoz. Ezen a hétvégén még segítséget is kapunk az előkészületekhez, hiszen a Lurdy Házban megrendezésre kerülő Társasjátékok ünnepén nem csak vásárlásra, de kipróbálásra is lehetőség nyílik. Az eseményen mindenfajta, a különböző korosztályoknak szóló társast próbálhattok ki, ami után már gyerekjáték lesz kiválasztani azokat a játékokat, amelyekkel a téli szezont szeretnétek eltölteni.

Forrás: Szélforgó

Ráadásként jöjjön egy nyereményjáték, amin ha részt vesztek, még könyvet is nyerhettek:

KÖNYVES NYEREMÉNYJÁTÉK - JÁTSSZ VELÜNK! Új sorozatunkban a Napraforgó Kiadóval fogtunk össze, akik minden hónapban egy...

Posted by Szélforgó gyerekprogram-ajánló on Tuesday, November 9, 2021

Megmutatjuk, milyen őszi program való neked a csillagjegyed alapján!