Daniel Radcliffe-ék olvassák fel hangoskönyvnek a Harry Potter és a Bölcsek Kövét

daniel radcliffe,hangoskönyv,harry potter és a bölcsek köve Forrás: harrypotterathome.com
Danielen kívül még David Beckham, Dakota Fanning és még jó néhány szupersztár csatlakozik a Harry Potter-felolvasók sorába. Az eredmény pedig ingyen elérhető lesz. Itt az ideje, hogy a gyereked rendesen megtanuljon angolul!

A Harry Potter és a Bölcsek Köve, amelyet nemrég egyébként J. K. Rowling ingyenesen hozzáférhetővé tett áprilisban, egyfajta all-star hangoskönyv lesz: mindegyik fejezetet más-más celebritás olvassa fel videón, amely hangfelvételen is olvasható. A hangoskönyv valamikor a következő hónapokban lesz látható-hallható.

A Wizarding World, a HP-univerzum hivatalos Twitter-oldala kedden hét illusztris felolvasót jelentett be, akik a következők: Daniel Radcliffe, Stephen Fry, David Beckham, Dakota Fanning, Claudia Kim, Noma Dumezweni és az Oscar-díjas Eddie Redmayne, akit a Legendás állatok-filmek főszereplőjeként is ismerhetünk.

A könyv mind a tizenhét fejezetét felolvassák nyár közepéig, és a belőle készült videók a harrypotterathome.com oldalon lesznek elérhetők. A hangzóanyagok verziók pedig a Spotifyra kerülnek fel, ahol ingyen hallgathatjuk őket.

Mi több, az első fejezet, Daniel Radcliffe előadásában, már most megnézhető: kattints ide!

Ez a különleges felolvasás-sorozat maga J. K. Rowling, illetve az ő ügynökségének kezdeményezésére indult, hogy megkönnyítse az angolul tudók számára a koronavírus-járvány nehéz időszakát, a Harry Potter-filmeket forgalmazó Warner Bros. stúdióval és a könyvsorozatot kiadó Bloomsbury illetve Scholastic and Pottermore Publishing kiadóval együttműködésben. A kezdeményezés szabad felhasználási jogokat ad a tanároknak, hogy maguk is felolvashassanak Harry Potter-fejezeteket oktatási célra.

A Harry Potter-regények eddig 500 millió példányban keltek el, és a történelem legnagyobb példányszámban eladott könyvsorozataként tartják számon őket. Az első kötetet, a Harry Potter és a Bölcsek Kövét több mint 120 példányban vásárolták meg, ez tartja a rekordot a hét kötet között.

12 helyszín Harry Potter-filmekből, ahová te is ellátogathatsz: