Három Hét Galéria (Nyitás: 2010. október 20.)

Borítókép: Három Hét Galéria (Nyitás: 2010. október 20.)
Képzelj magad elé egy kiállítást! Majdnem mindenkinek a statikusság, kifüggesztett képek, meghatározott útvonalon mászkáló látogatók, ne adj' isten unalom jut eszébe.

És most képzeld el azt, hogy nem csak nézheted, de magad is részt vehetsz a remekművek megalkotásában, hogy a grafika és fotográfia szürreális világába léphetsz mégpedig az ország legnevesebb művészeinek kalauzolásával! Ez a Három Hét Galéria.

Az eseményt a szimultán színjátszáshoz lehetne hasonlítani. 3 dimenzióban közelíti meg a modern fotográfus- és grafikusművészetet: a kiállítótér segít feloldani a hagyományos értelemben vett és a mai magazinok képzőművészei között húzódó ellentétet kiemelkedő vizuális magazinok munkáinak felvonultatásával. Jelen lesz többek között az Éva magazin, az Elle Dekor és Stílus, a Design Room és így tovább. Különös kapcsolat fűz minket az eseményhez, már csak azért is, mert egyik állandó munkatársunk, László Zsuzsi is a kiállítók között szerepel. A magazinban is megjelent munkái az alábbi képre kattintva érhetők el.

Nyitott műhelyek felállításával közel hozzák a környéken működő iskolák diákjait a fotográfiához, pályázatok útján pedig a legkiválóbbak érvényesülhetnek a szakma krémje előtt. A szervezők elsődleges célja, hogy a jövő generációja közelebbről is megszemlélhesse, illetve maga is részt vegyen az alkotómunkában, melyet a "hagyományos" képzőművészeti remekművekkel azonos tisztelet illet (vagy legalábbis így kellene lennie).
A műtermek működése leginkább egy iskolai nyílt napra hajaz, itt a fenntartók munkavégzésre, a látogatók pedig szemlélődésre kapnak lehetőséget- mit jelent például a grafikusi tevékenység a gyakorlatban.
Minden egy helyen tehát ahhoz, hogy teljes egészében elsajátíthassuk a modern képzőművészet csínját-bínját!

Helyszín: Újbuda, Bartók Béla út 37.

Szerző: kksz, Fotók: Három Hét Galéria, László Zsuzsi

Ez a cikk kizárólag az evamagazin.hu részére készült. Minden jog fenntartva.