Alaposan felturbózták a Gyilkosság az Orient expresszen 2017-es változatát – itt az előzetes

Borítókép: Alaposan felturbózták a Gyilkosság az Orient expresszen 2017-es változatát – itt az előzetes
Kenneth Branagh, Penélope Cruz, Michelle Pfeiffer is játszik benne. Sajnos a filmbemutatóra novemberig kell várnunk.

Az 1974-ben készült a Gyilkosság az Orient expresszen – Albert Finney, Lauren Bacall, Ingrid Bergman remek és időtlen alakításának hála – mindig örökzöld etalon marad, és ez volt az egyetlen Agatha Christie-filmadaptáció, amelyet maga az írónő is "elismert".

Úgyhogy hónapok óta azt találgatja a filmrajongók népes köre, hogy az újraforgatott változat megközelíti-e az eredetit. A nemrég kijött előzetest nézve minden okunk megvan a bizakodásra; íme:

Az biztos, hogy elég erős a mezőny, és az alkotók arra is figyeltek, hogy a karakterek még nemzetközibbek, még "sokfélébbek" legyenek, mint a 70-es évekbeli adaptációban voltak. Így jelenik meg Penélope Cruz egy spanyol ajkú nevelőnő, Pilar Estravados szerepében (a karakter egy másik Agatha Christie-regényből, a Poirot karácsonyából lett átemelve), ezzel helyettesítve Greta Ohlsont, a svéd misszionáriust, akit annak idején Ingrid Bergman alakított. A Sean Connery-féle Abuthrot ezredes szerepét most Leslie Odom Jr. veszi át; Lauren Bacall helyén, aki Mrs. Hubbard özvegyet játszotta, most Michelle Pfeiffer tűnik fel; az áldozat, Edward Ratchett pedig maga Johnny Depp lesz. A zseniális nyomozót, Hercule Poirot-t ezúttal Kenneth Branagh alakítja meglehetősen groteszk akcentussal.

Balról jobbra: Daisy Riley, Leslie Odom Jr., Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Derek Jacobi, Judi Dench, Olivia Colman, Marwan Kenzari, Josh Gad és Sergei Polunin

A magyar Andrényi gróf szerepében Sergei Polunin ukrán színész-balettáncos bukkan fel, a feleségét, Elenát pedig a 22 éves Lucy Boynton játssza.

A bemutató novemberben esedékes, alig várjuk!