Gyereknapi programajánló a hétvégére

Az idei gyereknap kicsit olyan lesz, mint az elmúlt évünk: hibrid. A gyereknapi hétvégén ugyanis a magunk testi valójában látogatható számos eseményen túl online programok között is válogathatunk. Így gyereknapi ajánlónkban találtok internetes programokat, de személyesen látogatható koncerteket, színházi előadásokat és családi gyereknapi eseményeket is.

Fesztiválok, családi napok

Idén számos helyen találtok családi gyereknapi eseményeket. A Klebelsberg Kulturkúria kertjében óriásbábos előadással bábelőadással és Kolompos koncerttel készülnek a nagy napra. A soroksári Tündérkertben sok egyéb program mellett fellép az Alma együttes is. A Lupa Beach gyereknapján kipróbálhatjátok az új kalandjátszóteret, lesz kincskereső játék, kézműves foglalkozás, homokvár építés és a kevésbé fázósak a vízi sportokba is belekóstolhatnak. A Vasúttörténeti Parkban állatsimogató, közlekedésbiztonsági programok, koncert és kézműves foglalkozás vár, a Józsefvárosi Gyereknapra a kisebbeket meseelőadással, Kárász Eszter és az Eszter-lánc koncerttel, Paprika Jancsi bábelőadással, a nagyobb gyerekeket pedig családi felfedező sétával várják. A Csili Művelődési Ház is kitesz magáért gyereknapon, itt többek között Bíró Eszter és Téka koncertet hallgathattok vagy játszhattok egy jót a furfangos Csodavilág Játszóházban.

Forrás: Szélforgó

Koncertek

A megszokottnál kevesebb gyerekkoncert lesz, de szerintünk így is mindenki talál valami ízlésének megfelelő eseményt a megrendezésre kerülő koncertek között. Nincs gyereknap Halász Jutka néni koncert nélkül idén sem: őt ezen a hétvégén Sóskúton hallgathatjátok meg. Az Alma együttes Budafokon lép fel, a Belvárosi Betyárok pedig Szigetszentmiklóson tart dupla és ráadásul ingyenes lemezbemutató koncertet. Paár Julcsival a mesés Kerekerdőben csavaroghattok, amely ezúttal a Kobuci kertben lesz, a Klárisok zenekar pedig a Mesemúzeumban rendez mesekoncertet.

Forrás: Szélforgó

Színház, bábszínház, cirkusz

Gyereknap alkalmából megnyitja kapuit a Budapest Bábszínház is. Szombaton délután a Holle anyót nézhetitek itt meg, vasárnap pedig a 80 nap alatt a Föld körül című előadást. Az Itt és Most társulat gyerekeknek szóló improvizációs előadással kedveskedik a közönségnek szombat délelőtt az Albertfalvi Közösségi Házban. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A Fővárosi Nagycirkuszba is visszatér a varázslat, s ezt vasárnap délután egy ültetett, szabadtéri, ingyenes családi cirkuszgálával ünneplik meg, amelyre a helyfoglalás érkezési sorrendben zajlik.

Forrás: Szélforgó

Minden egyéb

A fenti kategóriákba nem sorolható, de izgalmasnak ígérkező gyereknapi programok közül is válogattunk egy csokorra valót. Érdemes lesz például ellátogatni szombaton a Dinnyési parasztudvarba, ahol mesterségbemutató, gyapjú-nap, agyagozás, lovaskocsikázás, meseösvény-nyomozás, pipietetés és megannyi más várja a kicsiket és nagyobbakat. Az Óbudai Múzeumban az Óbudai csillagutazás óriástársasjátékot próbálhatjátok ki a hétvége mindkét napján. És ha már a csillagoknál tartunk: a Svábhegyi Csillagvizsgálóban is lesz gyereknapi bemutató szombaton! A Sas-hegyen családi tájékozódási futást és madártani bemutatót szerveznek, Szentendrén pedig gyereknapi 7próbás kalandsétán vehettek részt.

Forrás: Szélforgó

Online programok

A Városligetben ilyenkor megrendezett megafesztivál helyét idén egy online esemény veszi át, amelynek keretében három napon át jobbnál-jobb programok várják a nézőket. Lesz Gryllus Vilmos és Kaláka koncert, gyerekjóga és egyéb sportprogramok, zenés műsor Varró Danival, valamint Ringató foglalkozás a legkisebbeknek. A kispesti gyereknap is online kiadásban jelentkezik, mesejátékkal, zenével és hangszerkészítéssel. Ezek mellett olyan sikerdarabokat is megnézhettek az interneten a gyereknapi hétvégén, mint A dzsungel könyve, az Egy kupac kufli vagy a Rumini.

Még több programajánlóra vágysz? Akkor nézz még szét a Szélforgó gyerekprogram-ajánló oldalon, ahol rengeteg esemény közül válogathatsz!