Érdemes-e megnézned a Gyakornokok című filmet?

Borítókép: Érdemes-e megnézned a Gyakornokok című filmet?
Kritikánkból megtudhatod, kell-e neked vagy nem.

Nincs menőbb munkahely, mint a Google, ugye? Nem csak azért, mert a világ egyik legnagyobb forgalmú, legtöbb ügyféllel rendelkező cége, hanem azért sem, mert a kaliforniai Googleplex olyan, mint egy játszótér. Csúszdák, nyugiszoba, ingyenbüfé, sofőr nélküli elektromos autók, amerre csak a szem ellát. Nem csoda, hogy a két negyven körüli üzletkötő (Vince Vaughn és Owen Wilson alakítja őket, sőt Vaughn a sztoriért is felelős) állását elveszítvén úgy dönt: ott a helyük a Google gyakornoki programjában!

Ami miből is áll tulajdonképpen? Hát öööö... alkalmazást kell írni, telefonos ügyfélszolgálatban brillírozni, hirdetést vadászni. Csupa olyan dolgot, amit a Google Súgó elolvasása után bárki meg tud csinálni. Persze a két jómadár a legkevésbé sem informatikus, de a 20-as éveik legelején táncoló zseni teamtársakkal együtt mindenre képesek, és ha valami mégse jut eszükbe, micsinálnak? Megguglizzák, naná.

Ezen felül még a következőket tudhatjuk meg a Gyakornokokból:

♦ Aki elmúlt 40, az valószínűleg nem olvasta a Harry Potter-regényeket.
♦ Minden huszonéves geek szűz. A 70-es, 80-as években született generáció még tudja, mitől döglik a légy.
♦ Ha friss diplomás vagy, valószínűleg nem kapsz a végzettségednek megfelelő munkát, még akkor sem, ha a Harvardra jártál.

♦ Egy huszonéves geek számára az egész világon nincs jobb kikapcsolódás, mint végigtequilázni az éjszakát egy sztriptízbárban. Ez akkor is így van, ha az illető geek lány.
♦ Tökmindegy, hány éves vagy, milyen magas az IQ-d és melyik egyetemre jártál: ha jó a dumád, bárhol érvényesülhetsz.
Pasik vagy karrier? Még a legcsinosabb nőnek is választania kell a kettő közt, ha igazán magasra szeretne törni.
♦ Lehet, hogy a Google a legmenőbb munkahely, de még ott is vannak törtető alakok, akik a siker kulcsát mások bullyingolásában látják.

Szóval akkor kinek érdemes megnézni a filmet?
– Aki habkönnyű limonádét szeretne mesterséges színezékkel és adalékanyagokkal.
– Akinek nincs pénze személyesen ellátogatni a Googleplexbe.

Kinek nem érdemes megnézni a filmet?
Aki valami olyan fergeteges szórakozásra számít, mint az Ünneprontók ünnepében.

Gyakornokok (The Internship).Rendező: Shawn Levy, főszereplők: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, bemutató: 2013. június 13., magyarországi forgalmazó: InterCom

Pontszám: 3/10