Csereotthon: 10 tipp

Borítókép: Csereotthon: 10 tipp
A csereotthon egyre népszerűbb nyaralási forma. Júliusi számunk szerzőjének további tippjei csak online.

Te beköltözöl hozzám egy hétre, két hétre, az én lakásomba, az én városomban nyaralsz, míg én beköltözöm a te lakásodba, a világ másik végébe – így nyaralunk. Egyszerű és olcsó megoldás, családoknak is. Csak regisztrálni kell mondjuk a csereotthon.com szájtra és kiválasztani a legszimpatikusabb úticélt. De mennyire biztonságos?Júliusi számunkban megjelent Olcsó szállások című írásunk szerzője megosztja velünk személyes tapasztalatait.

Ha fenntartásaid vannak a cserenyaralással kapcsolatban, vagy éppen fontolgatod, hogy belevágsz, érdemes elolvasnod az alábbi tanácsokat. Így biztos, hogy sikeres lesz a nyaralásod, és szép, tágas vagy éppen központi helyen fekvő lakásokban vakációzhatsz ingyen.

1. Ezt nem lehet last minute módon intézni, érdemes akár egy évvel előtte elkezdeni nézegetni, így lesz időtök a cserepartnerrel egymást is megismerni, és időpontot egyeztetni.

2. Szánj időt az ismerkedésre, ez nem csak egy egyszerű szállásfoglalás. Írj magadról, a családodról és kérdezd őt is. Lehet e-mailezni, skype-olni, és ha szimpatikusak vagytok egymásnak, akkor már barátokként vendégelhetitek meg egymást.

Olvass még többet olcsó szállásokról az Éva júliusi számában!

3. Igaz, hogy nem együtt nyaralsz a cserepartnerrel, de akkor is nagyon fontos, hogy egy húron pendüljetek. Ezért ha valamiért nem szimpatikus, keress inkább másikat, még akkor is, ha tetszik a lakása és csupa pozitív visszajelzést olvastál róla.

4. Nézd meg a cserepartner profilját, a visszajelzéseket vele kapcsolatban. Ha akarsz, még kérdezhetsz is róla azoktól, akik már voltak nála, vagy rákereshetsz a neten. De a legszemélyesebb benyomás mindenképp abból alakul ki, ha közvetlenül vele kommunikálsz.

5. Nagyon fontos, hogy minden apró részletről pontosan egyeztessetek. Két különböző ország, két különböző kultúra – nem biztos, hogy ami neked egyértelmű, az neki is, és fordítva. Hol és mikor adjátok át a kulcsokat, mit lehet használni a lakásban, mennyire felszerelt a lakás, mi lesz a hűtőben.

6. Ha van olyan szomszédod, aki figyelni szokott a lakásodra, szólj neki, hogy vendéged lesz. Kérd meg erre a cserepartnert is.

7. Ha kicsit még bizalmatlan vagy, akkor érdemes elzárnod vagy máshova vinned ékszereidet, a készpénzt, egyéb értékeket.

8. Ha először csak kipróbálnád az egészet, cserélj valakivel csak egy hétvégére.

9. A cserének nem kell egyidőben történnie, intézheted úgy, hogy ti mentek először, és akkor már ismerősként fogadhatod a cserepartnert itthon, amíg ti rokonlátogatóba vagy belföldi kirándulásra mentek.

10. Ha már belevágtál, engedd el magad és élvezd az ingyen nyaralás minden percét, ne aggódj minden percben azon, hogy mi van a lakásoddal. Rá fogsz kapni az ízére.

Olvass még többet olcsó szállásokról az Éva júliusi számában!

Szöveg:Kádár Tímea, fotó:Europress. evamagazin.hu, 2012. Minden jog fenntartva.