5 nem mindennapi sorozat a Netflixen, amin most mindenki pörög: csak hétvégén állj neki

Borítókép: 5 nem mindennapi sorozat a Netflixen, amin most mindenki pörög: csak hétvégén állj neki Forrás: Getty Images
Gyakran előfordul, hogy egy hosszabb lélegzetvételű sorozathoz nincs se kedvünk, se energiánk, így inkább valami könnyedebb, rövidebb történetszálra vágyunk. Ám a bőséges kínálat és a sokszor egyáltalán nem meggyőző ajánlók miatt nehéz lehet a választás. Most segítünk a választásban, ugyanis hoztunk 5 olyan gyorsan ledarálható netflixes sorozatot, mely garantáltan egész hétvégén a kanapé elé fog szögezni.

Sokszor nagyon nehéznek tűnhet a megfelelő sorozat kiválasztása, mivel a streamingszolgáltatók bővelkednek a jobbnál jobb kínálatban. Azonban az alábbi 5 sorozat garantáltan élvezetes kikapcsolódást fog nyújtani számodra, és ami pedig még ennél is kecsegtetőbb, hogy mindössze egy hétvége elég lesz ahhoz, hogy végignézd őket.

1. Az örökösnő álarca mögött – Inventing Anna (2022)

Az örökösnő, az egyik legzseniálisabb sorozat, amit valaha készítettek. Az egyedülállósága pedig valószínűsíthetően abban rejlik, hogy a történet nem fikció, hanem Anna Sorkin története inspirálta. Akár ismered az eredeti történetet, akár nem, garantáltan széked karfájába kapaszkodva fogod végigizgulni a történéseket. A New York-i társasági életet élő Anna német örökösnőnek vallja magát, és elképesztő cselszövésekkel és tehetséges húzásokkal lavírozik a legelitebb társaságokban. A sorozat nemcsak rengeteg morális kérdést vet fel, hanem zseniális szereplőgárdájával és brutális fordulataival, illetve szemet gyönyörködtető kosztümjeivel teljesen levesz a lábadról. Hidd el, egyszerűen képtelenség abbahagyni.

2. Vezércsel – The Queen’s Gambit (2020)

Nos, nem hiszem, hogy van olyan ember, aki ne hallott volna a kultikus Vezércsel sorozatról, mely több szempontból is nagyon értékes és izgalmas alkotás. A történet középpontjában Beth Harmon áll, akinek felnőtté válását kísérhetjük nyomon. Az árva kislányról nagyon hamar kiderül, hogy tulajdonképpen egy csodagyerek, aki elképesztően tehetséges sakkozó. Ahogy cseperedik, úgy kísérhetjük nyomon egyre inkább kibontakozó karrierjét, és felnőtté válásának drámáját. A sorozat olyan fontos kérdéseket taglal, mint a kábítószerrel való küzdelem vagy a nővé válás folyamata. A történet rendkívül izgalmas, mindenképpen érdemes rá időt áldozni.

3. A másik út – Unortodox (2020)

Az A másik út című sorozat egy könyvadaptáció, melyet Deborah Feldman regénye alapján készítettek. Az írónő tulajdonképpen a saját történetét meséli el a főhősön keresztül, aki a háta mögött hagyja az ultraortodox zsidó közösséget. Az írónőről mintázott 17 éves Esther Williamsburgben él, és a magyar gyökerekkel rendelkező Szatmárnémetiből kimenekült zsidó közösség tagja. A sorozat nagyon őszintén mutatja be a közösség szigorú szabályait, és kötöttségeit, illetve különleges világát. Akit érdekel az adott kultúra, vagy szeretne azzal megismerkedni, annak kiváló választás lehet az Unortodox.

4. Sarolta királyné (2023)

Nincs sorozat ajánló Birdgerton, vagy legalább valami ahhoz kapcsolható adoptáció nélkül. Ez pedig jelen esetben nem más mint a Bridgerton világában játszódó Sarolta királynő története. A kedves sorozat Sarolta és György, angol király házasságával és szerelmi történetének a kibontakoztatásával veszi kezdetét. Amennyiben valami könnyedre vágysz hétvégén, ez garantáltan jó választás lesz.

5. A diplomata – The Diplomat (2023)

Végül a politikát és a drámát egyaránt kedvelők számára hoztunk egy valódi ínyencséget, méghozzá az A diplomatát. A főszereplő hölgy, Kate Wyler megbízást kap arra, hogy ő legyen Amerika angliai nagykövete. A poszt igencsak jelentős, rengeteg felelősséggel jár, és még a magánéletére is jelentősen kihat. A megbízást egy nemzetközi válság kellős közepén kapja meg a főszereplő, így nyomon követhető, hogy miként lavírozik ezeken a veszélyes vizeken, és romba dőlő házassága roncsain.