JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Az immunológus szerint nem felturbózni kell az immunrendszert

immunrendszer,immunerősítés Forrás: Getty Images
Egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az immunerősítésre; beszedünk és megiszunk szinte mindent, ami "immunerősítőként" működhet, ám egy szakember szerint nem feltétlenül erre van szüksége a szervezetnek.

A runnersworld.hu cikke.

A téli és a tavaszi hónapokban a szokottnál is fontosabb az immunrendszer erősítése, most viszont, a koronavírus terjedése miatt különösen sok tanácsot olvasni azzal kapcsolatban, mivel tudnád felturbózni a szervezet működését. A kézmosás mellett ott vannak a zöld turmixok, a saláták, a különféle csodaszerek...

De valóban szükség van erre? Az immunrendszer sejtek és molekulák komplex mátrixa, ami átszövi az egész testet, feladata pedig a betegségek, fertőzések legyőzése, teszi mindezt feltűnés nélkül - egészen addig, amíg nem érzed azt, hogy valami nem jó.

Ám ahelyett, hogy trükkökkel és különféle szuperételekkel próbálnád ilyenkor felpörgetni, "megjavítani" az immunrendszert, sokkal fontosabb lenne nap, mint nap gondoskodni róla.

Dr. Jenna Macciochi, a brightoni immunológus és a Sussex-i Egyetem oktatója jó ideje vizsgálja már azt, hogyan hat az életmód és a táplálkozás az immunrendszerre és a betegségekre. A szakember szerint ahelyett, hogy időnként felturbózzuk az immunrendszert, sokkal fontosabb lenne egyensúlyban tartani.

étkezés,immunrendszer
Forrás: GettyImages
Az immunitás egy rendszer, nem egyetlen entitás, és a megfelelő működéshez egyensúlyra van szükség, nem pedig fellendítésre.
mondta Dr. Macciochi.

A cikk további részét a linkre kattintva olvashatod!

Ételek, amikkel járvány idején tuningolhatod az immunrendszered