Így pörgesd fel az anyagcseréd 40 felett: 6 szokás, melyet érdemes beépítened a mindennapjaidba

Borítókép: Így pörgesd fel az anyagcseréd 40 felett: 6 szokás, melyet érdemes beépítened a mindennapjaidba Forrás: Jonathan Borba/Unplash
Az idő előrehaladtával az anyagcsere folyamatai lelassulnak, ennek köszönhetően szinte észrevétlenül kúsznak fel a felesleges kilók. Azonban elhoztunk néhány olyan, mindennapokba beépíthető szokást, melyek segítségével felgyorsíthatod az anyagcsere-működésedet, és megszabadulhatsz a plusz kilóktól. Mutatjuk is, melyek ezek!

Az anyagcsere-működésünk az idő előrehaladtával lelassul, ez egy természetes folyamat. Ennek oka általában az, hogy 40-50 éves korunkra már a menopauza miatti hormonális változások is elkezdődnek, mely önmagában képes lassítani az anyagcserét. Ezentúl ebben a korban sokan már elhanyagolják a rendszeres testmozgást, és az ülőmunkának köszönhetően roppant mozgásszegény életmód alakul ki esetükben. Arról nem is szólva, hogy a stresszes életmód fokozottan hozzájárul ehhez a problémához, ezt pedig gyakran kíséri helytelen, kényszeres nassolás, egészségtelen táplálkozás. Ennek köszönhetően pedig az anyagcsere-folyamatok is nagyon lelassulnak, ami pedig további plusz kilókra determinál.

Forrás: Andrea Piacquadio/Pexels

Szintén fontos tudni, hogy ahogy egyre idősebb az ember, az izomtömegéből is veszít, ennek tekintetében pedig a testszövet összetétele is megváltozik. Ez azért is problémás, mivel a nagyobb izomtömeg képes elősegíteni a kalóriaégetést, és pörgeti az anyagcserét. Azonban amikor már kisebb az izomtömeg, a kalóriaégetés mértéke is jelentősen csökken.

Azonban van egy jó hírünk, ugyanis nem kell elkeseredni, mindössze pár, viszonylag egyszerű életmódbeli változtatással felpörgetheted az anyagcserédet, és meglásd, csak úgy olvadni fognak rólad a felesleges kilók.

Íme 6 egészséges szokás, melynek segítségével felgyorsíthatod az anyagcserédet 40 felett is!

Alább pedig olyan ételeket találsz, amik pörgetik az anyagcserét!

Anyagcsere-pörgető ételek nem csak 50 év felettieknek!