Ha mindig azt hallod, fáradtnak tűnsz: 4 lépéses szemkörnyékápolási rutin az üde és ragyogó tekintetért

Borítókép: Ha mindig azt hallod, fáradtnak tűnsz: 4 lépéses szemkörnyékápolási rutin az üde és ragyogó tekintetért Forrás: AVON Hungary
A szemünk rengeteg dolgot elárul rólunk: a tekintetünk, a mimikánk és a szemkörnyékünk sok mindent felfed arról, kik vagyunk, hogyan élünk, milyen az életmódunk és persze az életkorunkról is árulkodik. Ez utóbbival persze csalhatunk is kicsit, feltéve, ha megfelelően ápoljuk ezt a felettébb érzékeny területet. Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője árulja el nekünk, mit érdemes tudnunk a szemkörnyékápolásról és hogyan varázsolhatjuk frissé és egészségessé a tekintetünket.

A szemkörnyékünk a legérzékenyebb terület arcunkon, hiszen itt a bőrünk jóval vékonyabb, mint a testünk többi részén. Szemünk körül amellett, hogy nincsenek faggyúmirigyek, kevesebb kollagénrost és elasztikus rost található, így ez a terület könnyen elveszítheti rugalmasságát, ráadásul a pislogás, hunyorgás, könnyezés és a környezeti hatások, mint a szél, a hideg vagy az UV sugárzás nagy igénybevételnek teszik ki. Nem is csoda, hogy ezen a területen mutatkoznak meg elsőként az idő múlásának jelei, de ezen felül a fáradtságról, stresszről vagy nem megfelelő életmódunkról is árulkodhat.

A szemünk környékén kialakult elváltozásoknak, mint az érdes bőrfelszínnek, bőrérzékenységnek, szarkalábaknak, sötét karikáknak, ödémáknak vagy megnyúlt, megereszkedett szemhéjaknak lehetnek genetikai, hormonális vagy egészségügyi okai is, de sok esetben a nem megfelelő életmódunk következményei. A káros szokások, túlterheltség és az egészségtelen életmód hatására szervezetünkben kialakuló pangó vér- és nyirokkeringés, a víz- vagy zsírhiány könnyen előidézheti ezeket a problémákat. A dohányzás, a nem megfelelő vízfogyasztás, a túlzásba vitt kávé, alkohol vagy energiaital fogyasztás negatívan hat bőrünk állapotára, csak úgy, mint a stressz, a kialvatlanság, a túlzásba vitt napozás vagy szoláriumozás.De a megfelelő szemkörnyékápoló készítmények hiánya vagy éppen a szárító dekorkozmetikumok használata is hozzájárulhat szemkörnyékünk korai öregedéséhez, a bőrproblémák megjelenéséhez.

Mit tegyél, hogy a szemkörnyéked bőre 40 felett is makulátlan legyen és ne árulja el a valós korodat? Kövesd az alábbi 4 lépéses rutint és megőrizheted tekinteted fiatalos ragyogását, megelőzheted az apróbb ráncok, szarkalábak elmélyülését és az újabbak kialakulását!

Mától legyen ez a szemkörnyékápolási nagyrutinod minden este! Csak 4 lépés és a tekintetedről senkinek sem az jut majd eszébe, hány éves vagy!

Ha szereted a természetes megoldásokat, hoztunk neked 4 ősi szépségápolási praktikát is, amit egyszerűen imádni fogsz!