A nyár örök slágere a főtt kukorica, de ehetem, ha fogyni akarok?

A kukorica egy magas keményítőtartalmú zöldség, amelyet évszázadok óta fogyasztanak a világ minden táján. Gazdag rostban, szénhidrátban, vitaminokban és ásványi anyagokban, zsír és fehérje tartalma alacsony, ám az egészségügyi előnyei ellentmondásosak - jóllehet tápanyagokat tartalmaz, ugyanakkor emeli a vércukorszintet is.
Persze a fogyasztásának számtalan előnye van: 150 gramm kukoricában a következők találhatók:
Kalóriatartalom: 177
Szénhidrát: 41 gramm
Fehérje: 5.4 gramm
Zsír: 2.1 gramm
Rost: 4.6 gramm
C-vitamin, B1 és B9-vitamin, Magnézium, Kálium tartalma sem elhanyagolható.
Óvja a szem egészségét
A kukoricában lévő lutein és a zeaxantin kutatások szerint jótékony hatással van a szem egészségére, többek között a szürkehályog ellen is óv.

Fuss gyorsan. Egyél lassan.
Ne maradj le a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan. című könyvről, rendeld meg még ma saját magadnak vagy ajándékként, hiszen minden futó könyvtárában alapkellék!
3995 Ft
4995 Ft

Így hat a vércukorszintre
A kukorica szénhidrátjainak többsége keményítőből származik - ami gyorsan növeli a vércukor szintjét, ám magas a rosttartalma, ez pedig segíthet kiegyensúlyozni a vércukorszintet.
A cikk további részét a linkre kattintva olvashatod!
Grillezett vajas kukorica lépésről lépésre
- „Hiszem, hogy meghosszabbítható az élet azzal, hogyha valami olyat csinálunk, amiben örömünket leljük.” - Interjú dr. Horváth Biankával, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadójával A női vezetők kitartása és elszántsága új normákat teremt az eddig megszokott szervezeti struktúrákban, tovább inspirálva...