Ember vagyok, nem nyúl: így étkezem, ha torkig vagyok a salátákkal

zöldség,saláta Forrás: getty images
Napi ötszöri étkezés, lehetőleg mindben legyen zöldség. Nyomassuk a zöld turmixokat, mert telis tele vannak vitaminokkal. De mi van akkor, ha úgy érzed, képtelen vagy ránézni a rukkolára, a brokkolira - és kiver a víz a salátáktól?

A runnerswold.hu cikke.

A fenti kérdésre a válasz: meg kell szokni. Meg kell őket szeretni, ami időbe telik, de meglesz a gyümölcse: a rengeteg zöld csodás hatással van a szervezetre - minden szempontból. Na meg a súlyra és a teljesítményre is!

Leszögezem, hatalmas zöldségimádó vagyok gyermekkorom óta, nagyon sok salátát fogyasztok télen-nyáron, át is jutok minden betegségen maximum 3 nap alatt, és a súlyommal sincs gond. Viszont be kell ismernem, évente kétszer biztos van pár hét az életemben, amikor rámjön egy megmagyarázhatatlan utálat a saláták iránt. Egyszerűen képtelen vagyok a számba venni klasszikus salátákat, ránézni sem bírok a rukkolára és társaira, igazából semmire, ami klasszikus "saláta".

De tudom, hogy ha lecseng ez a pár hét, minden a helyére kerül, ám egyre jobban figyelek arra, hogy addig se húson és zabkásán éljek - a zöldségek ugyanis így vagy úgy, de nagyon kellenek.

A következő 3 ételfajta nekem ezekben az időkben abszolút életmentő!