Szereted a levest? 5 ok, amiért mindenképpen iktasd be az étrendedbe!

Borítókép: Szereted a levest? 5 ok, amiért mindenképpen iktasd be az étrendedbe! Forrás: Getty Images
A leves egy nagyon sokszínű étel, melynek számtalan változata, elkészítési módja ismert: lehet édes, sós, savanyú vagy csípős; hideg vagy meleg; hígabb vagy krémesebb; előétel vagy tartalmas főfogás; készülhet csontokból, húsból, zöldségekből, gyümölcsökből. Finom, egészséges, ráadásul sokkal hatékonyabbá teheted vele a diétádat is!

Rohanó, felgyorsult világban élünk, ahol egyre kevesebb az idő, és egyre több a feladat. Ahhoz, hogy mindent be tudjunk zsúfolni a napjainkba, kénytelenek vagyunk rangsorolni és szelektálni a feladataink között és ennek sajnos nagyon sok esetben a főzés és az egészséges étkezésre fordított idő esik áldozatul. Mert mit is csinálunk? Amikor már majd elájulunk az éhségtől, gyorsan beszaladunk egy gyorsétterembe, bekapunk a büfében egy szendvicset vagy egy csokit, ami gyors energialöketet ad. És hopp, már ki is hagytunk egy főétkezést. Erre azonban ne legyél büszke! Ez ugyanis egy hatalmas hiba: a szervezet ilyenkor azt érzékeli, hogy nem jut elég tápanyaghoz, ezért raktározni kezd, ezzel pedig épp a fogyás ellenkezőjét érjük el. Bármilyen furcsa is, de a sikeres fogyókúrához naponta többször kell ennünk, csak az nem mindegy, hogy mit.

A leves egy rendkívül változatosan elkészíthető étel, fogyaszthatod melegen, hidegen, édesen vagy sósan, diétásan vagy kalóriadúsan, lehet előétel, főfogás vagy akár nasihelyettesítő is. Igazából csak az ízlésed és a fantáziád szab határt a számtalan variációnak, amit kihozhatsz belőle. Ha elolvasod, mi mindenre jó és mi mindent tud a leves, garantáltan beiktatod te is rendszeresen az étrendedbe!

Mutatjuk az 5 legfőbb okot, amiért érdemes sok levest fogyasztanod. Hidd el, már egy hét után is elképesztő változásokat tapasztalhatsz magadon!

Nézd meg, csillagjegyed szerint milyen diétába érdemes belevágnod, hogy az valóban hatásos legyen!