Pancsolás és játék egyben: 5 fővárosi játszótér, amelyeket a gyermeked imádni fog

Borítókép: Pancsolás és játék egyben: 5 fővárosi játszótér, amelyeket a gyermeked imádni fog Forrás: Unsplash / Mi Pham
Ha a hőmérő higanyszála tartósan eléri a 30 fokot, akkor mi, felnőttek és gyermekeink is a vízpartra vágyunk leginkább. Ha messze még a nyaralás, unod a strandot, és szeretnél egy kis játszótéri élményben rész venni a gyerekekkel, a vizes játszóterek jelenthetik a legjobb megoldást. Szerencsére Budapest tele van pancsolós játszókkal, így listába szedtük a mi kedvenceinket.

Tombol a nyár, és szülőként végre nem kell aggódnunk azon, nehogy megfázzon a gyerek, és akár az egész napot egy szál bugyiban vagy kisnadrágban tölthetik. Ilyenkor még a vizezés és sarazás sem jelent problémát, úgyhogy irány a vizes játszóterek egyike! Jó pancsolást!

Szilas Pihenőpark, Újpest

Kondipark, kosár- és tengópálya, pingpongasztalok, mini KRESZ-park, piknikezésre alkalmas zöldterület és levendulapark – csak pár izgalmas szórakozási lehetőség az újpesti Szilas Pihenőparkban. Ezen felül a vizes játszótér csak hab a tortán, ahol a kőből kialakított patakmederben a kicsik gátakkal irányíthatják a víz folyását, pancsolhatnak és a homokozóban akár homokvárat is építhetnek.

Forrás: Unsplash / Alessandro Farai
Nyáron a gyerekeknek nincs is nagyobb móka a vizezésnél.

Tündérkert, Soroksár, Molnár-sziget

Soroksár szívében bújik meg a gyönyörűen zöldellő Molnár-sziget, ahol a kis hajón, mászókán, csúszkapályán, sportpályákon felül vizes játszótér is várja a kicsiket. Az apró virágszerű csobogókból folyó vízben a pancsolás sokáig lekötheti a gyerekeket, viszont érdemes indulás előtt utánanézni, hogy mikor üzemel a játszótér, mert csak azokon a napokon működik, amikor az időjárás-előrejelzés alapján a hőmérséklet délben eléri vagy meghaladja a 24 fokot.

Városligeti Nagyjátszótér

Ha a méret és az elérhető játékok alapján listát írnánk a budapesti játszóterekről, a Városligeti Nagyjátszótér minden bizonnyal az elsők között végezne. 13000 négyzetméterével és 50 különleges játékkal a játszótér egy igazi gyerekbirodalomként vár minden korosztályt: csúszdák, kör-, fészek-, függő- és mérleghinták, kötélpályák, trambulinok, sőt még egy vizezős részt is kialakítottak. A keskeny patakmederre emlékeztető járatokban nyáron víz csobog, ahol vízforgatókkal és gátakkal is játszhatnak kicsik ás nagyok, a mellette található homokozóban pedig szabadon mehet a homokvárépítés és a sarazás.

Forrás: Unsplash / Andrew Seaman
Pancsolás és játék: a vizes játszótereken mindkettőt megtehetitek!

Kispesti Játszótér

A főváros legnagyobb vizes játszótere 5 éve nyitott meg, ahol csaknem 10 játékelem közül választhatnak a gyerekek: patakmeder, zsilipek, kalózhajó, polip, ami vizet spriccel és még egy világítótorony-mászóka is játékra csábítja a gyerekeket, és akár az aranymosást is kipróbálhatják. Sőt, a tengeri csillagos szökőkútra is érdemes vetni egy pillantást!

Bikás Park, Újbuda

Ha Budán jártok, mindenképpen érdemes ellátogatnotok a Bikás park felé, ahol egy kis tó és a sportpályák mellett a gyerekeket kalózos játszótér várja: trambulinok, csúszda, mászókák csobogó, homokozó – így minden alkalmas az önfeledt játékra, és ha jó idő van, egy kis vizezésre és sarazásra is.

Te melyikre indulnál először?
Szilas Pihenőpark
Tündérkert
Városligeti Nagyjátszótér
Kispesti Játszótér
Bikás Park