15 hűsítő program a forrónak ígérkező hétvégére

Borítókép: 15 hűsítő program a forrónak ígérkező hétvégére Forrás: Canva (mihailomilovanovic)
Tombol a nyár, állandósulni látszanak a 30 fok feletti hőmérsékletek, de eszetekbe ne jusson otthon kókadozni! A vidám nyári napokhoz illő hűsítő programokat és az egész család számára élvezetes fesztiválokat ajánlunk nektek ezen a héten is.

Libegők Éjszakája

Július közepén idén is megrendezik a Libegők Éjszakája elnevezésű eseményt, amelynek keretében az ország 6 libegőjén csodálhatjátok meg a legszebb naplementéket. Mivel a libegők hegyvidéken találhatók, és a hétvégére igencsak nagy meleget jósolnak, akár hűsítő esti programként is benevezhettek az utazásra. Több helyszínen egésznapos programlehetőségeket is kínálnak, így egy kellemes szombati, kirándulós, libegőzős, piknikezős napot is kerekíthettek belőle. Az esemény résztvevői között van a zugligeti Libegő, a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark, az eplényi Síaréna Vibe Park, a mátrai Oxygen Adrenalin Park, a lillafüredi Libegőpark és a mátraszentistváni Sípark.

Forrás: Szélforgó

Cirkuszok éjszakája

A nyár egyik fénypontja a cirkuszrajongóknak a július közepén megrendezett Cirkuszok éjszakája, amelyet idén Budapesten, Balatonlellén és Zamárdiban ünnepelhettek meg. A Fővárosi Nagycirkusz július 15-én 19 órától kibővített, extra műsorral várja a cirkuszművészet szerelmeseit. A maratoni cirkuszi show-műsorban A sztyeppe illata előadás sztárjai mellett a magyar cirkuszművészet feltörekvő, ifjú tehetségei kápráztatják el a közönséget. Balatonlellén a Magyar Nemzeti Cirkusz rendez Cirkuszok éjszakája programot, Zamárdiban a Richter Flórián Cirkusz készül hatalmas show-val.

Forrás: Szélforgó

Gyerekszínház a Ligetben, mese a Kerekerdőben

Júliusban is folytatódik a Gyerekszínház a ligetben előadássorozat a Városligeti Nagyjátszótér mögött lévő, platánokkal körülvett területen. A Hahota Gyermekszínház - Szép Ernő Színház izgalmas és varázslatos családi meseelőadásokkal várja a 3-10 éves korosztályt a parkban júliusban még 2, augusztusban pedig 3 alkalommal. Július végéig szerda délutánonként mesével és zenével várnak benneteket a Kerekerdő parkban is, ahol meghallgathatjátok Danny meséit, Vitéz László egyik történetét és a Hahó együttes koncertjét.

Forrás: Szélforgó

Hűsítő programok

Ha már unjátok a városi strandokat, kerekedjetek fel, és irány a tófürdő! Itt a természet lágy ölén gyakran kevesebbet kell fizetnetek a belépőért, viszont azt vegyétek számításba, hogy egyes helyek csak autóval közelíthetőek meg könnyen. Segítségként Volánbusz menetrendet is belinkeltük nektek, ahol erre lehetőség van. Kis késéssel ugyan, de július elején elindult a szezon a Városligeti Csónakázótavon is. Idén a csónakok és vízibiciklik mellett SUP bérlésre is lehetőségetek van. Ne feledkezzünk el a barlangokról sem, ahol bármely kánikulai napon 12 fokos hőmérsékleten tölthetünk el egy kellemes, üdítő órácskát. A budapesti Szemlő-hegyi-barlang akár babakocsival is látogatható, így a család egyik tagja sem marad ki a barlangtúrából. A vezetések óránként indulnak délelőtt 10-től, kedd kivételével a hét minden napján.

Kékevező fesztivál

Budapesthez közeli kedvelt úti cél a Szentendrei-sziget, ahova most szombaton nem csupán a természeti szépségéért érdemes kimenni, hanem a horányi Kékevező Fesztivál miatt is. Reggel 9-től a sportos résztvevők futóversennyel indíthatják a napot, lesz 500 méteres táv is a legfiatalabb sportembereknek. A lassulósabb programok kedvelőinek ugyancsak 9-kor jógázásra nyílik lehetőségük. 10:00 és 18:00 óra között folyamatosan zajlanak a vízparti programok: ki lehet próbálni a kajakozást, kenuzást, SUP-ozást, kiel-boatozást és sárkányhajózást is. A nap folyamán lesz kézműveskedés és a helyi termelők finomságait is megkóstolhatjátok. A fesztivál megközelíthető közúton vagy bármilyen vízi járművel.