Mesélj, Anyukám a nyári táborokról! - podcast-beszélgetés

Borítókép: Mesélj, Anyukám a nyári táborokról!  - podcast-beszélgetés
A Mesélj, Anyukám! podcastunk nyári különkiadásában a táborozásról, táboros élményeinkről beszélgettünk, Olt Boglárkával, aki a Generali a Biztonságért Alapítványt képviselve a Mosolyvadász Táborokról is mesélt.

A gyermekként átélt tábori élményeket az ember napokig tudná sorolni: emlékek, illatok, helyek, barátságok, bulik és beszélgetések. Biztos vagyok benne, hogy mindannyiunkban mély nyomot hagytak azok a napok, amiket idegen környezetben, távol tölthettünk a családunktól. Egy tábor alkalmával gyerekként rengeteget tanulunk: fejlődik a kommunikációs képességünk, a rugalmasságunk, más nézőpontokat, megoldási és megküzdési eszközöket fedezünk fel.

Szülőként, ahogy a gyermekünk kezdi meg első - vagy akár sokadik táborát - megszámlálhatatlan, össze-vissza cikázó érzést hoz fel a mélyről, hiszen az látni, hogy a gyermekünk már nélkülünk is megállja a helyét az élet ezen területén, egyben örömteli és szívfacsaró is lehet.

Nekünk, akik abban a szerencsés helyzetben vagyunk hogy volt hova haza menni egy-egy tábor után, meghatározó minden nyári pillanat. Ám, akik nálunk nehezebb helyzetben vannak - gyerekek, akik nevelőotthonokban élnek, számukra egy biztonságot adó tábor, akár egy egész életre megváltoztathatja a hozzáállásukat a világhoz, egymáshoz és önmagukhoz is.

A Generali a Biztonságért Alapítvány idén két Mosolyvadász tábort valósít meg, az Élményakadémia közreműködésével.

A táborozó gyerekek nevelőotthonokban élnek, és a táborral egy teljesen új perspektívát kapnak az őket körülvevő világról. A tábor egy olyan biztonságos környezet a fiatalok számára, ahol a bántalmazás mellett fontos téma a megelőzés és a felismerés, az önbizalom, önbecsülés fejlesztése és a támogató kapcsolatok kialakítása.

A hátrányos helyzetű fiatalok táboroztatását immáron 12 éve támogató Generali a Biztonságért Alapítvány egyik nagyon erős Mosolyvadász tábor mondata:

Több van benned, mint gondolnád!

Az új részt akár már most rögtön itt (alább) vagy Google Podcasts-on, Apple Podcaston, esetleg a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!

Ha még nem elég belőlünk, kövessetek minket TikTokon vagy az Instagramon, de Facebookon szintén Mesélj, Anyukám! néven megtalálható zárt csoportunkhoz is csatlakozhattok!

Vagy ha szeretnétek, e-mailt is írhattok nekünk az [email protected] e-mail címre.

Ha pedig tetszik, amit csinálunk, értékeljétek, likeoljátok és osszátok meg tartalmainkat, és

mindenképp szóljatok másoknak is, hogy minden hétfőn új adással folytatódik a Mesélj, Anyukám!

mindenképp szóljatok másoknak is, hogy minden hétfőn új adással folytatódik a Mesélj, Anyukám!