Jóval drágábbak lehetnek a nyári táborok

Borítókép: Jóval drágábbak lehetnek a nyári táborok Forrás: Getty Images (Assembly)
Ha idén is szeretnének nyári táborba menni a gyerekek, készülj fel arra, hogy a tavalyi árhoz képest még mélyebben kell majd a zsebetekbe nyúlni.

Bár még több mint két hónap van hátra a nyári szünetig, már biztos téged is nyaggatnak a gyerekek, hogy idén is szeretnének nyári táborba menni. Ha van kedvencük, és már rápillantottál az árakra, jobb esetben szerintünk csak kicsit lepődtél meg, rosszabb esetben viszont az állad is leesett.

A nyári gyerektáborok árai ugyanis jócskán megemelkedtek: mint az az RTL Klub riportjából is kiderült, van, aki közel kétszeres árakkal találkozott: 37 ezer forint helyett idén már 60 ezerbe kerül az általa kiszemelt program.

Tóth Béla, a Táborfigyelő vezetője elmondta, hogy a táborszervezők igyekeznek egy arany középutat megtalálni, ami számukra még nem veszteséges, és a szülőknek is kifizethető.

De úgy látják, 10-20 százalékos emelkedéssel számolhatnak a szülők – mind a napközis, mind az ottalvós táborok esetben.

Ennek ellenére a családok többségénél nem esett vissza a foglalási kedv: a riportból kiderül, hogy februártól folyamatosan foglalnak a szülők, a tavalyi, rekordévhez hasonló dinamikával, amikor 225 ezer gyerek töltött legalább egy hetet táborban a vakáció alatt.

Mint azt a hvg.hu is összefoglalja, a riportban elhangzott, hogy a Balaton-parti Erzsébet-táborokra is lehet még jelentkezni. Ezeknek az ára idén sem változott. Az egyhetes ottalvós programért jelképes ezer forintos, a napközis táborért ötszáz forintot fizetnek a szülők.

Forrás 1Forrás 2

A lenti galériánkban 6 alapkérdést mutatunk be, amiket mindenképp tegyél fel, hogy biztosan jól érezze magát a gyerek a nyári szünetben.