Katalin és Vilmos herceg – Mi van a tökéletes szülők álarca mögött?

Borítókép: Katalin és Vilmos herceg – Mi van a tökéletes szülők álarca mögött? Forrás: Getty Images/ Chris Jackson / Staff
Tényleg igazi álompár vagy ez csak a látszat? És valóban olyan tökéletes szülők? A szakértő szerint a testbeszédük mindent elárul!

20 éve ismerik egymást, tíz éve házasok. Vilmos herceget és hitvesét, Katalint nem csak igaz szerelem és mély szeretet fűzi össze, stratégiai szövetségesek is ők, valódi társak, akik jóban, rosszban kitartanak egymás mellett.

A közvélemény igazi álompárként tartja őket számon, akikről mindenki úgy gondolja, összeillőbbek már nem is lehetnének. És állítólag szülőként ugyancsak verhetetlen párost alkotnak. Ha gyermekeikről, a nyolcéves Györgyről, a hatéves Saroltáról és a hároméves kis Lajosról van szó; erős bástyaként állnak mögöttük, védik és óvják őket.

A neves angol testbeszéd specialista, Judy James szerint annak ellenére, hogy Katalin és Vilmos a klasszikus értékrend képviselői, a gyermeknevelésben egyáltalán nem a megszokott modellt követik. A legtöbb családban a mai napig az az irányadó vonal, hogy az anya neveli a gyerekeket, foglalkozik a családi ügyekkel, az apa pedig dolgozik, és általában nem – vagy csak nagyon felületesen- vesz részt a gyereknevelésben. A hercegi pár esetében azonban ez egyáltalán nem így van. Ők ugyanis egyformán kiveszik a részüket a gyermekek körüli teendőkből.

A testbeszéd specialista Judy közelebbről is szemügyre vette és elemezte a pár viselkedését, gesztusait, mimikáját olyan szempontból, hogy valóban annyira tökéletes-e a harmónia közöttük szülőként is, mint ahogyan azt mutatják. A szakértő magabiztosan állítja: gyermeknevelési kérdésekben Vilmos és Katalin teljesen egységes álláspontot képviselnek és ahhoz is tartják magukat.

„A testbeszéd, vagyis a mozdulatok, a tekintet, a gesztusok, a mimika és a testtartás akaratlanul is elárulja, ha valaki máshogy érez, mást gondol, mint amit mutat. Vilmos és Katalin esetében azt kell mondjam, hogy teljes a harmónia, és valóban egyetértésben nevelik a gyermekeiket és nem megjátszás, hogy ők egy szép, egymást szerető család. Ezt az általuk tudattalanul kibocsátott jelek is alátámasztják.”

A szakértő véleményét erősítik egyébként azok az ismerősök, barátok is, akik a pár közelében élnek:

„Gyermeknevelési kérdésekben mindig egyetértenek, nagyon szeretik a gyerekeiket. Ők nem csak látszólag álompár, hanem valóban azok is, megjátszás nélkül. Valódi szövetségen, szereteten alapuló család az övék, ahol az igazán fontos kérdésekben sosincs vita.”- mondják.

Ha megnézzük, hogyan viselkednek, amikor együtt van az egész család, azt láthatjuk, hogy soha nem különül el egyikőjük sem.

„Nincs olyan, hogy például kizárólag Katalin foglalkozik a kicsivel, Vilmos meg elől megy a nagyobbakkal. Mindketten törődnek mindhárom gyerekkel, s ez már csak abból is látszik, hogy hol Katalin, hol Vilmos viszi a legkisebbet vagy fogja kézen a másik két gyereket. Nincsenek előre leosztott szerepek, játszmák, egyenrangú félként vannak jelen szülőként is a kapcsolatban.”- mondja a szakértő.

Ezzel az újfajta, modern szülői viselkedésmodellel alapvetően eltérnek attól, ami Károly és Diána esetében, vagy a királyi család többi tagjánál is megfigyelhető volt.

„A mai napig ettől merőben eltér a szerepleosztás a királyi és hercegi pároknál. Ez alatt pedig azt értem, hogy legtöbbjüknél kizárólag az anya foglalkozik a gyerekekkel, ő törődik, játszik velük, ő az, aki ellátja – eteti, itatja, pelenkázza- és megvigasztalja őket. Az apa feladata többnyire a formaságokra szorítkozik.”

Judy szerint még egy párnál figyelhető meg az a kiegyensúlyozott szülői minta, amit Katalin és Vilmos képvisel: Harry és Meghan párosánál.

Katalin egy olyan családból származik, ahol természetes, hogy a szülők és gyermekeik között meghitt kapcsolat van és a családtagokat mély szeretet fűzi össze.

„Ez az otthonról hozott minta nagyon erős Katalinban. Ő az, aki továbbviszi azt a szereteten, intim kötődésen, bizalmon alapuló család modellt, amit ő maga is megtapasztalt gyermekkorában. És ezekkel a fontos értékekkel teremtette meg azt a harmóniát, ami most Vilmossal és gyermekeikkel közöttük van.”

Katalin számára soha nem volt tabu, hogy együtt játsszon a gyermekeivel, a karjába zárja őket, még akkor sem, ha mindez a nyilvánosság előtt történt.

„Katalin spontán energiával és lelkesedéssel veti bele magát a gyermekeivel való játékba. Egyértelműen látszik, hogy nem érdekli őt a kamerák, a lesifotósok hada, teljes mértékben átadja magát a családjának, mert számára az intimitás a legfontosabb. Katalin egyébként is egy melegszívű, mély érzésű személyiség, igazi anya típus, aki Vilmosnak is erős támasza.”

A szakértő szerint Katalin teljesen egyenrangúnak tekinti a gyermekeit önmagával, ezt például az is elárulja, hogy mindig úgy kommunikál velük, hogy leguggol hozzájuk, csak azért, hogy egy szemmagasságban legyenek.

Úgy tűnik, Katalin és Vilmos nem csak látszólag alkotnak álompárt, de a valóságban is úgy élnek. Vilmos rátalált egy olyan nőre, akivel olyan családot alapíthatott, amilyenre mindig is vágyott.

Kate Middleton egy melegszívű édesanya, aki ezeket a dolgokat tartja fontosnak a gyereknevelésben: