21 könyv 21. századi szülőknek

Borítókép: 21 könyv 21. századi szülőknek
A legfontosabb könyvek gyerekekről, gyereknevelésről, szülőségről 21. századi szülőknek az Edisonplatform Gondolkodó Körének ajánlásával.

Rengeteg az információ, nehéz szűrni, laikusként megkülönböztetni a minőségi tartalmat. Ezért az Edisonplatform egy olyan könyvlistát szeretett volna létrehozni, ahol a Gondolkodó Körük által jóváhagyott, szakmailag értékelt és minőségében kiemelt könyvekhez, regényekhez lehet nyúlni, s melyek kifejezetten a jövőben fontos kompetenciákat erősítik, akár gyakorlatokkal, akár elméleti tudással.

A listán szereplő könyvek segítenek eligazodni a 21. századi szülőség rejtelmeiben. Olyan olvasmányokat ajánlanak, amelyek arról szólnak, hogy egy nagyon komplex, és gyorsan átalakuló világában, ahol már azt sem tudjuk, mire készítsük fel a gyerekeinket, hogyan tudunk mégis fogódzót találni szülőként. "Olyan könyvek kerültek a listára, amelyek a jövőben kritikus tudás és kompetenciák világáról szólnak, arról, hogyan fejleszthetjük például a gyerekek alkalmazkodóképességét, kreativitását vagy a saját szülői mentalitást, hogy a szülők is felkészüljenek a jövőre." - mondta az Edisonplatform társalapítója, Veres Rita.

A Gondolkodó Kör segítségével 21 olyan könyvet gyűjtött össze az Edisonplatform, melyek a 21. századi tudást, azokat a képességeket és kompetenciákat veszik górcső alá, amelyek a jövőben kiemelten fontossá válnak a gyermekek számára. Pár lépéssel közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy jobban megértsük, mi fán terem a gyerekek jövője.

A 21 könyvért görgess lentebb!

Elindult a 21. századi szülők podcast, az ÉvaMagazin.hu népszerű műsorának, a Mesélj, Anyukám!-nak és a mai szülőket segítő Edisonplatformnak a közös podcastja.

A két műsorvezető, Veres Rita, az Edisonplatform társalapítója és Zubor Rozi, az ÉvaMagazin.hu főszerkesztője, a Mesélj, Anyukám! alapító-műsorvezetője 7 adáson keresztül bemutatja a 21 könyvet, beszélgetnek 14 szakértővel és sorra veszik azokat a képességeket és kompetenciákat, amik a jövőben kulcsfontosságúak lesznek a gyermekeink számára. Ezáltal nekünk, szülőknek is.

Pár lépéssel közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy jobban megértsük, mi fán terem a gyerekek jövője.

Hallgasd meg az első részt ITT!

21 könyv 21. századi szülőknek az Edisonplatform Gondolkodó Körének ajánlásával a galériában!